Η «νέα» κανονικότητα... made in SYRIZA απλώνεται σε τρεις απόλυτα τοξικούς άξονες: άγρια σπέκουλα στην Παιδεία, ακατάσχετη παροχολογία και ακόρεστη δίψα για εξουσία.

Η «κουλτούρα» της ήσσονος προσπάθειας που διακατέχει τον Αλέξη Τσίπρα και –δυστυχώς– μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να επιβληθεί ως «κανονικότητα» στην κοινωνία. Η «νέα» κανονικότητα... made in SYRIZA απλώνεται σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος αφορά την Παιδεία και την άγρια σπέκουλα εις βάρος χιλιάδων μαθητών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου, είναι «ανήθικη η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» και υπόσχεται κατάργηση από φέτος.

«Εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες, αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια», λέει και ξαναλέει με στόμφο ο αμετροεπής Τσίπρας. Σύμφωνα με τη «λογική» του, είναι «ανήθικη η βάση εισαγωγής», άρα κακώς κοπιάζουν τα παιδιά να διαβάσουν, να γράψουν καλά στις Πανελλαδικές, να μπουν στις σχολές που θέλουν.

Με λίγα λόγια, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου, θέλει την Ανώτατη Παιδεία «ξέφραγο αμπέλι» και –ποιος ξέρει;– μέχρι τις εκλογές μπορεί να ξεφουρνίσει και καμιά άλλη «καινοτόμο» ιδέα, όπως να καταργηθούν οι εξετάσεις μέσα στα πανεπιστήμια. Για τον Τσίπρα μιλάμε, οπότε όλα μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα ακούσει.

Δώσε και μένα, Αλέξη

Ο δεύτερος άξονας αφορά το «όραμα» που έχει για την οικονομία και η οποία αρχίζει και εξαντλείται στην ακατάσχετη παροχολογία. Μέχρι σήμερα, έχει «μοιράσει» πάνω από 80 δισ. ευρώ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Υπόσχεται ακατάπαυστα (σ.σ.: ένας από τους στενούς συμβούλους του έλεγε, κάποτε που είχαν ψυχρανθεί οι σχέσεις τους, ότι ο Τσίπρας «με τον νου του κάμει μπαϊράμι») σε εργαζομένους και συνταξιούχους. Τάζει λαγούς με πετραχήλια χωρίς αύριο. «Δεν τον προλαβαίνουμε», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, κάθε φορά που ακούνε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «ξεδιπλώνει» το «οικονομικό του πρόγραμμα».

Κι όλα αυτά τα διαπράττει την ώρα που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τάχα μου κάνει πολιτική με «pass». Και τα λέει όλα αυτά ο πολιτικός που τσάκισε τα νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη με 29 νέους φόρους και που πετσόκοψε 17 φορές τις συντάξεις των απόμαχων της ζωής.

Ο τρίτος έχει να κάνει με την ακόρεστη δίψα του για εξουσία. Για πολλούς μήνες μιλούσε (σ.σ.: μάλλον μόνος του, αν πιστέψουμε το «όχι» που του είπαν Ανδρουλάκης και Βαρουφάκης) για «κυβέρνηση ηττημένων», πότε πως μπορεί να γίνει και πότε πως δεν μπορεί να σχηματιστεί, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε διαρκές vertigo. Στη συνέχεια, άλλαξε προεκλογική «πίστα» και άρχισε να λέει για «πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ».

Μόλις είδε ότι τα κουκιά όχι μόνο δεν του βγαίνουν για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά τουναντίον είναι «φαβορί» για ακόμη μία μεγάλη ήττα, ξεφούρνισε μια σοφία, σαν αυτές που μόνο από το στόμα του ακούμε κατά καιρούς. «Τις εκλογές θα τις χάσει η ΝΔ μόνο αν τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας τους πολιτικούς επιστήμονες να σκίσουν τα πτυχία τους με τη «θεωρία του». Κυριακή κοντή γιορτή...