Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως οι Έλληνες έχουν κρίση ώστε να θυμούνται πού κατέληξε στο παρελθόν η άκρατη υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνεχίζει και σήμερα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι αν η ΝΔ προπορευτεί στις εκλογές ο πρωθυπουργός δεν θα ρισκάρει να πάει σε δεύτερες κάλπες και θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Δεν ξέρω αν έχει μια κρυστάλλινη γυάλα που βλέπει το μέλλον ο κ. Τσίπρας, εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η μόνη ένδειξη που έχουμε για τα αποτελέσματα των εκλογών είναι οι δημοσκοπήσεις. Στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 7 και πλέον μονάδες, με τα εκλογικά αποτελέσματα σε εκτίμηση να ξεπερνάνε το 35%, επομένως βλέπω ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι κοντά για τη ΝΔ και πιστεύω αυτόν θα κατακτήσουμε».

Στηλίτευσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα ότι «ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τους νέους λίγο πριν από τις εκλογές». Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος νιώθει υπερήφανος που συμμετέχει σε μια κυβέρνηση, η οποία, ανάμεσα σε άλλα, διπλασίασε τα φοιτητικά επιδόματα, μείωσε την ανεργία των νέων, «τρέχει» το πρόγραμμα «Σπίτι μου». «Μακάρι και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορούσε να έχει ρεαλιστικές προτάσεις
που να ακουμπούν τους νέους και όχι μια θολούρα "ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να μπείτε στα πανεπιστήμια χωρίς να διαβάσετε"», σημείωσε.

Κατήγγειλε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία, σε αντίθεση με το κοστολογημένο πρόγραμμα της ΝΔ, για το οποίο -ερωτηθείς πού θα βρεθούν τα χρήματα- έκανε λόγο για ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που αναμένεται.

Κατέληξε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για τον τόπο από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στην παρούσα συγκυρία. Θέλουμε σταθερό τιμόνι και αυτό το εξασφαλίζει ο σημερινός πρωθυπουργός. Επομένως ακόμα και σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα δείξει αυτοδύναμη ΝΔ ο πρωθυπουργός ποτέ δεν έχει πει ότι θα είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση, ίσα ίσα που έχει πει και διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διεύρυνση που έχει κάνει πράξη ο ίδιος στις συνθέσεις της κυβέρνησής τους με διάφορες προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Άρα εγώ προκρίνω τη λύση που δείχνει σταθερότητα και από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δείξει το μέλλον».