Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα ότι οι δημοσκοπήσεις «έχουν μια συστηματική αδυναμία να εντοπίσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ» υπερασπίστηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι οι αντίστοιχες μετρήσεις στο δρόμο δείχνουν ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις.

Προς το παρόν, πάντως, η χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στις συγκεντρώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις περιοδείες του αρχηγού του, μόνο έκπληξη δεν αποτελούν. Όσο και να προσπαθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν για το αντίθετο, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, είπε συγκεκριμένα σήμερα: «Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε στο δρόμο, στις επαφές με τον κόσμο στη Β' Πειραιά είναι τελείως διαφορετικές από τη γενική εικόνα και επειδή διαπιστώνω μια αδιευκρίνιστη περιοχή, πιθανά να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις και για τα μεγάλα κόμματα και για τα μικρά κόμματα αλλά και για τη συμμετοχή στις εκλογές. Ας κρατήσουν μικρό καλάθι οι δημοσκοπικές εταιρείες».

Ανάλογη, θυμίζουμε ήταν και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα χθες, σε εφ' όλης της ύλης διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, όπου αμφισβήτησε εκ νέου τις δημοσκοπήσεις, κάνοντας για λόγο για... αδυναμία να προσεγγίσουν το ΣΥΡΙΖΑ.