Δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα ο Αλέξης Τσίπρας από την αμετροεπή και χωρίς καμία ενσυναίσθηση δήλωση που έκανε λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όταν είπε σε έναν πυρόπληκτο ότι και να έπαιρνε την αποζημίωση των 2.000 ευρώ θα την «έτρωγε». 

Αν και έχει περάσει μια πενταετία από τότε και ίσως περίμενε κάποιος ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ωριμάσει πολιτικά, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να αντιμετωπίζει με τη λογική της Μαρίας Αντουανέτας κάθε μέτρο που βοηθά άμεσα και έμπρακτα τους πολίτες. 

Σήμερα μπήκε στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα το Youth Pass, το μόνιμο ετήσιο voucher των 150 ευρώ που θα δίνεται στους νέους για τις διακοπές τους ή για να αγοράσουν υπηρεσίες πολιτισμού. «Με 50 και 150 ευρώ κανείς δεν σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμερανγκ αυτά» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, προσπαθώντας να ακυρώσει ένα μέτρο που καλύπτει σημαντικό ποσοστό των καλοκαιρινών εξόδων των νέων. Πρόσθεσε, επίσης, πως τα προβλήματα των νέων δεν θα λυθούν με 150 ευρώ, αν και για χιλιάδες νέους, για τους οποίους τόσο κόπτεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό το ποσό σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. 

«Άδειασε» Ζουράρι για τα κ@παιδα

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια από φέτος, ένα μέτρο το οποίο θα εκτροχιάσει τον προγραμματισμό δεκάδων χιλιάδων και θα τους επιβαρύνει ψυχολογικά λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την μπάλα στην εξέδρα και μίλησε για καταγεγραμμένη θέση του κόμματος. 

Πάντως, φρόντισε να «αδειάσει» τον Κώστα Ζουράρι για τον χαρακτηρισμό «κ@παιδα» προς τους φοιτητές των ιδιωτικών κολεγίων, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναντίον της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά υπέρ της αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου.