Με την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, και μάλιστα άμεσα όπως αναφέρεται στη σχετική αφίσα, απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δικό του πρόβλημα: ότι δεν έχει πρόταση σ’ ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Και τι κάνει; Αντί να πει στους νέους ότι το μείζον δεν είναι πώς θα μπουν, αλλά πώς θα βγουν από τα πανεπιστήμια και τι αντίκρισμα θα έχουν στην αγορά εργασίας τα πτυχία τους, τους προτείνει –στη λογική τού «δεν πληρώνω»– να… διαβάσουν τοπρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου!

Προφανώς πρόκειται για μια ακόμη… προοδευτική πρόταση, άκρως συντηρητική επί της ουσίας της και συν τοις άλλοις χυδαία, αφού επιχειρεί μεταξύ πρώτης και κατά πάσα πιθανότητα δεύτερης κάλπης να εκβιάσει και να θέσει υπό ομηρία όλους όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά. Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στους υποψηφίους; Αντί να γράψετε για να περάσετε στις εξετάσεις, γράψτε στα παλιά σας τα παπούτσια τις εξετάσεις: Αρκεί να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ και θα περάσετε! Η πλέον ακραία και επικίνδυνη μορφή λαϊκισμού και ανευθυνότητας. Κι αυτό γιατί το κόμμα τού «Ως εδώ», χωρίς αιδώ, έχει βάλει όπισθεν και έχει πάρει την κατηφόρα.

Αντιτίθεται στην ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκαλεί «κωλόπαιδα» όσους φοιτούν στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ την ίδια στιγμή επιφανή στελέχη του της «Αριστεράς του χαβιαριού», απόφοιτοι ιδιωτικών πανεπιστημίων, δηλώνουν αντίθετοι με την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ! Εδώ ταιριάζει το… Πνεύμα και ηθική.