Σε μια απίστευτη προπαγάνδα που απευθύνεται στους μαθητές που δίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις προχωρά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους να ψηφίσουν Αλέξη Τσίπρα για να μπουν στα πανεπιστήμια από φέτος χωρίς την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Πέραν του γεγονότος ότι με τον τρόπο αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, καλούν τους μαθητές της φετινής 3ης Λυκείου που σε λίγες ημέρες θα μπούν στη βάσανο των πανελλαδικών, να μην κοπιάσουν ιδιαίτερα, ο λαϊκισμός στη σχετική αφίσα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτος.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι δεν είναι δική τους… πατέντα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο πως αν σχηματίσει κυβέρνηση (πως άραγε) θα καταργήσει άμεσα την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής προκειμένου να μην ισχύσει από φέτος.

Μάλιστα υπάρχει σχετική αναφορά και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα με τη μορφή… word αλλά μετά το σάλο που προκλήθηκε θα παρουσιαστεί και από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη λογική του «σ΄έκοψε η Κεραμέως» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του λαϊκίζουν και προπαγανδίζουν αδιαφορώντας για την αγωνία των νέων. Παράλληλα κλείνουν το μάτι σε αυτούς που ακολουθούν, τους μαθητές της Β΄Λυκείου οι οποίοι επίσης ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά.