Για λαϊκισμό απέναντι στη νεολαία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή αφίσα της Νεολαίας του κόμματος με το φτηνό ερώτημα: «Θες από φέτος πανελλαδικές χωρίς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής;»

«Φανταστείτε να έχεις ένα παιδί που ετοιμάζεται για Πανελλήνιες, που έχει ξεστραβωθεί στο διάβασμα, και ξαφνικά να ακούει ότι δεν χρειάζεται να διαβάσει, θα μπει. Ψηφίστε Τσίπρα και θα μπει στα πανεπιστήμια χωρίς καμία βάση. Θα μπεις κι ένας Θεός ξέρει τι θα βγεις… Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεολαία δεν έχει πάτο. Υπάρχει κι άλλη αφίσα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατιωτική θητεία. Δείχνει μία ευκολία να υπόσχεσαι τα πάντα στους πάντες», υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων οι μαθητές δείχνουν επιμονή και πειθαρχία προκειμένου να πετύχουν τη φοίτηση στη σχολή που επιθυμούν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταφεύγει στην εύκολη λύση με την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

«Δηλαδή ξαφνικά πας και λες ότι δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά, θα μπεις και θα βγεις εύκολα. Πού θα καταλήξεις; Σε ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, εάν το πάρεις», συμπλήρωσε.