Για τις δημοσκοπήσεις η συζήτηση στο Open με τον Αλέξη Τσίπρα να ξεδιπλώνει ψεκασμένες θεωρίες περί φόβου των ψηφοφόρων του να δηλώσουν τι θα ψηφίσουν λόγω Predator. Η συνέχεια όμως ήταν ακόμη καλύτερη...

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνωμοσιολογική ανάλυση αναφορικά με τα ποσοστά που καταγράφουν ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, προχώρησε σε περαιτέρω ανάλυση της θεωρίας του δηλώνοντας πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και για ποιo λόγο να πάρει λιγότερα ποσοστά από το 2019.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου είπε τα εξής:

«Υπάρχει ένα πρόβλημα στο εργαλείο που λέγεται δημοσκόπηση. Δεν θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί, οι δημοσκόποι, είναι πουλημένοι, πιασμένοι κ.λπ., αλλά βγάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ με εκτίμηση, με αναγωγές. Εκεί μπορεί να πέσουν και σε σημαντικά στατιστικά λάθη. Δεν είναι η πρώτη ή δεύτερη φορά που κάνω εκλογές. Κάνω εκλογές ως αρχηγός κόμματος από το 2009. Εχω μια εικόνα, μπορώ να ξέρω ποια είναι η συσπείρωση».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «όπου σταθώ και όπου βρεθώ δεν βρίσκω κάποιον να μου πει "ρε Τσίπρα, σε ψήφισα το 2019, αλλά τώρα δεν θα σε ψηφίσω". Το 2019 είχαμε τη φθορά την κυβερνητική και ήταν η μέρα της ήττας και πήραμε 32%. Γιατί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει παρακάτω;»

Στο σημείο αυτό άρχισε τη θεωρία της καταστροφολογίας για την τετραετία Μητσοτάκη, υπονοώντας με τον τρόπο αυτόν πως δεν καταλαβαίνει τον λόγο που καταγράφονται αυτά τα ποσοστά και γιατί κάποιος να ψηφίσει τον σημερινό πρωθυπουργό και όχι τον ίδιο.

Όμως ουσιαστικά εμφανίστηκε να δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου με την κοινωνία. Καθώς και ότι ο εμπαιγμός σε βάρος των πολιτών την περίοδο 2015 - 2019 δεν έχει ξεχαστεί. Εμπαιγμός που επαναλαμβάνεται με το νέο φαραωνικών προδιαγραφών πρόγραμμα που υπόσχεται και το οποίο είναι αντιγραφή του προγράμματος Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν αρέσει πια. Πως οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στην τοξικότητα, τη διχαστική, εμφυλιοπολεμικού τύπου, ρητορική τού «ή εμείς ή αυτοί».

Δείχνει να πιστεύει ότι, όπως δήλωσε και η Θεανώ Φωτίου, υπάρχει «βουβό κύμα ίδιο με αυτό του 2015 υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», παραγνωρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο 2023 και οι πολίτες αναζητούν προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.