Εμπειρος και σοβαρός δημοσκόπος έλεγε σε μια σημαντική μάζωξη: «Ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κ Τσαπανίδου που οι εταιρίες μετρήσεων δεν δίνουν τα αστάθμητα στοιχεία τους».

Στο εύλογο ερώτημα που τέθηκε από συνδαιτυμόνα γιατί η απάντηση ήταν μαχαιριά: «Αν τα έδιναν θα φαινόταν το Βατερλώ που ζει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δημοσκοπήσεις που πλέον γίνονται κάθε μέρα -είτε σαν κυλιόμενες είτε σαν μετρήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας- δείχνουν, όπως αναφέρει ο «Ελ. Τύπος», ένα σταθερό άνοιγμα της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ποσοστό της ΝΔ να ανεβαίνει μετρήσιμα (αγγίζει πλέον το 35%) ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν πέφτει να μένει κολλημένο στο 27%-28.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αγωνίζεται για το διψήφιο ποσοστό απομακρυνόμενο από το «ισχυρό διψήφιο».

Μια έκπληξη που βλέπουν οι τελευταίες μετρήσεις είναι πως τα μικρά κόμματα που θα υποδέχονταν τη δυσαρέσκεια και την αντισυστημικότητα με εξαίρεση το ΚΚΕ δεν θα πάρουν τα μεγάλα ποσοστά που περίμεναν.

Για κάποια από τα μικρότερα κόμματα αρχίζουν και γίνονται ευδιάκριτες οι πιθανότητες να μην υπερβούν το 3% και να μείνουν εκτός Βουλής.