«Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι σταθερότητα ή ακυβερνησία» τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Α' Αθηνών, Άννα Ροκοφύλου. «Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον ευρωπαϊκό πατριωτισμό και την ανάγκη της χώρας να παίξει με αυτοπεποίθηση τον ρόλο που της αξίζει σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη Ευρώπη και στην πολιτική της ασυνέπειας, του χύμα και του «ξέφραγου αμπελιού»» προσθέτει.

Δηλώνει ότι αποφάσισε να συστρατευθεί με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί υπηρετεί σταθερά την πολιτική της εθνικής ενότητας και της διεύρυνσης. «Με την πολιτική του πορεία ως αρχηγός κόμματος και ως πρωθυπουργός παρέμεινε συνεπής στον δρόμο των εθνικά ωφέλιμων επιλογών. Είναι από τη στόφα των πολιτικών που χαρακτηρίζονται από γνώση, συγκεκριμένο όραμα, ηπιότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς να κρύβεται στα δύσκολα. Ταυτόχρονα έχει αποδείξει την απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων του» υπογραμμίζει.

Καλεί τους νέους να πάνε να ψηφίσουν λέγοντας «οι νέες και οι νέοι μας θα πρέπει να πειστούν ότι η αποχή δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά η διαιώνισή του. Γιατί επιτρέπει την ανακύκλωση προσώπων και ιδεών, στους οποίους οι νέοι χρεώνουν την αποτυχία του πολιτικού συστήματος».

«Η αποχή δεν είναι πράξη «πολιτικής αντίστασης», ούτε προκαλεί πολιτική παρέμβαση» σημειώνει. Επίσης η κ. Ροκοφύλλου αφού δηλώνει ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι εφικτή σημειώνει ότι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο εχέγγυο για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Τέλος αναφερόμενη στις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ σημειώνει ότι είναι η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες. «Σχεδιάζουμε ένα νέο Σύστημα Υγείας ενισχυμένο σε πόρους, καλύτερα αμειβόμενο προσωπικό, με κέντρο τις ποιοτικές υπηρεσίες για όλους μας» σημειώνει.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της υποψήφια βουλευτή Α' Αθήνας ΝΔ 'Αννας Ροκοφύλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Γιατί αποφασίσατε να συστρατευθείτε με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ προέρχεστε από τον χώρο της κεντροαριστεράς;

ΑΠ: Αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί πιστεύω σ΄αυτόν καθώς υπηρετεί σταθερά την πολιτική της εθνικής ενότητας και της διεύρυνσης. Με την πολιτική του πορεία ως αρχηγός κόμματος και ως πρωθυπουργός παρέμεινε συνεπής στον δρόμο των εθνικά ωφέλιμων επιλογών. Είναι από τη στόφα των πολιτικών που χαρακτηρίζονται από γνώση, συγκεκριμένο όραμα, ηπιότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς να κρύβεται στα δύσκολα. Ταυτόχρονα έχει αποδείξει την απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων του. Λίγα είναι αυτά ώστε να εμπνεύσει μια νέα πολιτικό; Συμμετέχω στις εκλογές της 21ης Μαρτίου με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών με τον ίδιο ρομαντισμό που διεκδίκησα την ψήφο των συμπολιτών μου στον Δήμο της Αθήνας. Θέλω να είμαι μέρος και δημιουργός μιας καλύτερης Ελλάδας, με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη στον πυρήνα της. Επίσης, είμαι πολύ δημοκρατικός και φιλελεύθερος άνθρωπος και θεωρώ ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φρόντισε πολύ τη μεσαία τάξη, το πολιτικό κέντρο στο οποίο ανήκω. Με αυτήν την έννοια όλα μου τα πιστεύω, οι αξίες μου, οι ιδέες μου, έχουν μεταφερθεί στη Νέα Δημοκρατία.

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου κ. Ροκοφύλλου;

ΑΠ: Το δίλλημα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο μπροστά ή πίσω. Είναι σταθερότητα ή ακυβερνησία. Από τη μια πλευρά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ένα συγκεκριμένο όραμα και μια αποδεδειγμένα πετυχημένη πολιτική εν μέσω διεθνών και εγχώριων κρίσεων που κράτησαν την Ελλάδα ψηλά, και από την άλλη παλινωδίες, επικίνδυνοι πολιτικοί και οικονομικοί ακροβατισμοί, υπονοούμενα για ασαφείς κυβερνητικές συνεργασίες. Έχουμε λοιπόν να διαλέξουμε ανάμεσα στον ευρωπαϊκό πατριωτισμό και την ανάγκη της χώρας να παίξει με αυτοπεποίθηση τον ρόλο που της αξίζει σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη Ευρώπη και στην πολιτική της ασυνέπειας, του χύμα και του «ξέφραγου αμπελιού». Γυρίζουμε την πλάτη στο παρελθόν και βαδίζουμε σταθερά μπροστά.

ΕΡ: Είναι εφικτή η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία; Αν δεν επιτευχθεί υπάρχει κόμμα με το οποίο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε ή θα οδηγηθούμε σε τρίτες κάλπες;

ΑΠ: Στις προσεχείς εκλογές υπάρχει μόνο μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης, η οποία δεν εκφράζει απλά μια πολιτική πεποίθηση αλλά μια εθνική αναγκαιότητα. Η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο εχέγγυο για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι πολίτες στις εκλογές αναπόφευκτα καλούνται να κάνουν συγκρίσεις: τι πέτυχε η Ελλάδα κατά τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε ποια θέση ήταν την προηγούμενη τετραετία, επί του κ. Τσίπρα. Και η υπεροχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είναι συντριπτική σε κάθε τομέα πολιτικής.

Είναι, λοιπόν, εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ. Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και από δυναμική προοπτική. Χρειάζεται κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει σωστές και γρήγορες αποφάσεις. Αυτά μόνο με αυτοδυναμία επιτυγχάνονται. Όσο για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει ότι δεν είναι σημαντικό ζήτημα για την πατρίδα μας αν θέλουμε ή δεν θέλουμε συνεργασία και με ποιους, όσο ποιο είναι εκείνο το σχήμα που θα κριθεί ως πιο αποτελεσματικό για το μέλλον της.

ΕΡ: Σας προβληματίζει η άνοδος που παρουσιάζουν τα ακροδεξιά κόμματα στις δημοσκοπήσεις;

ΑΠ: Με προβληματίζει πολύ. Και ως πολιτικό και ως πολίτη και ως γονέα. Με προβληματίζει η έξαρση του εθνολαϊκισμού, γιατί κυρίως έχει «αναγορευτεί» και προβάλλεται ως πολιτική διέξοδος. Είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά. Και δυστυχώς ο δημοκρατικός κόσμος δεν τα αντιμετωπίζει ενωμένος. Δείτε τη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση της τροπολογίας αλλά και τη μικροψυχία του στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές. Πρέπει με τις επιλογές μας, τις αποφάσεις μας να διδάσκουμε στα παιδιά μας καθημερινά τη δημοκρατία. Πρέπει να τους διδάσκουμε να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα, το συμφέρον της πατρίδας και όλων μας από το συμφέρον των επικίνδυνων ακραίων και λαϊκιστών. Η παγκόσμια εμπειρία έχει αποδείξει ότι τέτοιες πολιτικές επιλογές έχουν καταστροφικές συνέπειες. Οφείλουμε να πείσουμε καθέναν και καθεμία δίπλα μας ότι οι ακραίοι «πειραματισμοί» δεν είναι απλά δοκιμές, αλλά οδηγούν σε ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

ΕΡ: Τι θα λέγατε σε έναν νέο άνθρωπο που γυρίζει την πλάτη στην πολιτική, για να τον πείσετε να συμμετάσχει στις εκλογές;

ΑΠ: Είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ελληνικής νεολαίας που μεγάλωσε σε περιβάλλον οικονομικής και ηθικής κρίσης και εν μέρει απαξίωσης, και που βομβαρδίζεται από συγκεκριμένα πρότυπα κοινωνικότητας (lifestyle), παρουσιάζει περιορισμένο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε πολιτικά σχήματα και μειωμένες πολιτικές ανησυχίες. Θεωρώ ότι η μειωμένη συμμετοχικότητα οφείλεται στη γενικότερη δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα και τους φορείς εξουσίας, με συνέπεια τη γενικότερη απόρριψή του. Οι νέες και οι νέοι μας θα πρέπει να πειστούν ότι η αποχή δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά η διαιώνισή του. Γιατί επιτρέπει την ανακύκλωση προσώπων και ιδεών, στους οποίους οι νέοι χρεώνουν την αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Η αποχή δεν είναι πράξη «πολιτικής αντίστασης», ούτε προκαλεί πολιτική παρέμβαση. Είναι γνωστό ότι η αποχή δεν καταμετράται και δεν δείχνει το μέτρο της διαμαρτυρίας. Τέλος, θα τους έλεγα ότι η ψήφος και η συμμετοχή είναι η δύναμη, για τα οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος σε όλη την οικουμένη. Και όσοι σπεύσουν να πουν "γιατί να ψηφίσω αφού όλοι τα ίδια κάνουν" θα απαντήσω , ότι δεν κάνουν όλοι τα ίδια και ότι η μη ψήφος είναι τελικά ψήφος σε ό,τι εκμεταλλεύεται την αποχή σου. Γι΄ αυτό πήγαινε να ψηφίσεις ό,τι σου ταιριάζει λίγο περισσότερο.

ΕΡ: Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το σημαντικότερο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνησης της ΝΔ εάν της δώσει την αυτοδυναμία ο ελληνικός λαός;

ΑΠ: Τη βασική προτεραιότητα της επόμενης κυβερνητικής θητείας την έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες. Σχεδιάζουμε ένα νέο Σύστημα Υγείας ενισχυμένο σε πόρους, καλύτερα αμειβόμενο προσωπικό, με κέντρο τις ποιοτικές υπηρεσίες για όλους μας. Όμως ας μην παραγνωρίζουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ τα προηγούμενα χρόνια και τις σημαντικές βελτιώσεις ακόμη και μέσα στην πανδημία: αύξηση κλινών Μ.Ε.Θ. από 550 σε 1.300, αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού για την υγεία κατά 1,4 δισ. ευρώ, αύξηση μισθών των γιατρών κατά 10%, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θεσμοθέτηση προγραμμάτων πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και κατά της παχυσαρκίας ενηλίκων και ανηλίκων.

Ωστόσο, η δημόσια υγεία έχει ακόμη πληγές που πρέπει να γιατρευτούν. Κύριο μέλημα της αυτοδύναμης κυβέρνησης που θα προκύψει κατά τις προσεχείς εκλογές είναι η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας και η ενίσχυση των μονάδων τηλεϊατρικής ώστε καλυφθούν οι ανάγκες υγείας σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Και φυσικά, ο ψηφιακός μετασχηματισμός που τόσο πολύτιμος αποδείχθηκε στη δημόσια διοίκηση, να περάσει και στον χώρο της υγείας, με την ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών στα νοσοκομεία. Αιχμή του δόρατος βέβαια, αποτελεί η πρωτοβάθμια φροντίδα με τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα βασικά νοσήματα σε όλους τους πολίτες.