Ένα πλήρες κέντρο Τύπου για τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εκλογές θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου στο Ζάππειο.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το κέντρο Τύπου θα ανοίξει τις πόρτες του το πρωί του Σαββάτου στις 9 και θα παραμείνει ανοιχτό έως το πέρας της διαδικασίας των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή το βράδυ. 

Για την είσοδο και εργασία στο κέντρο Τύπου απαιτείται κάρτα διαπίστευσης και όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΓΓΕΕ οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ πρέπει να αποστείλουν στην υπηρεσία (e-mail: [email protected]), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00, τα εξής στοιχεία:

- ονοματεπώνυμο

- εκπροσωπούμενο μέσο

- αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου

- δημοσιογραφική ταυτότητα

- επιστολή υπογεγραμμένη από τον αρχισυντάκτη ή τον διευθυντή του μέσου με στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, κινητό τηλέφωνο)

Οι κάρτες διαπίστευσης θα διανεμηθούν από την Τετάρτη 17/5 έως και την Παρασκευή 19/5 από τις 10:00 έως τις 16:00 στην έδρα της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, 4ος όροφος, γραφείο 409).

Επίσης διευκρινίζεται ότι για την παραλαβή των διαπιστεύσεων είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου του διαπιστευμένου προσώπου ή εξουσιοδότηση άλλου προσώπου. 

Τέλος, για την είσοδο στον χώρο του Ζαππείου, μαζί με τη διαπίστευση, είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου του διαπιστευμένου προσώπου.