Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το debate των πολιτικών αρχηγών, στις 10 Μάη, το βράδυ της Τετάρτης, στην ΕΡΤ.

Χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την πρόθεσή του να αντιπαρατεθεί, τηλεοπτικά, σε ένα ντιμπέιτ  με τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, υπογραμμίζοντας: «Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές απλής αναλογικής και το πλαίσιο του debate είναι ένα debate στο οποίο πρέπει να συμμετέχουν όλα τα κόμματα...Επειδή στις επόμενες εκλογές πράγματι υπάρχει το bonus και το bonus αφορά στους δύο πρώτους βεβαίως και πρέπει να γίνει τηλεμαχία».

Tην ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Λαμία όπου βρέθηκε χτες, επέμεινε ότι το ντιμπέιτ θα είναι μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων «γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να έχουμε μια ανοικτή συζήτηση. Δεν θέλει γιατί γνωρίζει ότι τα πολιτικά του επιχειρήματα δεν μπορούν να σταθούν», όπως ισχυρίστηκε.

Σχολίασε δε την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια μονομαχία των δύο, πριν τις δεύτερες εκλογές, λέγοντας ότι «έχω την αίσθηση ότι ούτε αυτό θα γίνει, γιατί μετά τις εκλογές η ΝΔ θα είναι δεύτερο κόμμα και μετά τις εκλογές θ' αρχίσουν τα όργανα στη ΝΔ. Ενδεχομένως να κάνω ντιμπέιτ με άλλο αρχηγό, αλλά με τον Μητσοτάκη δεν θα έχω τη χαρά, δεν ήταν γραφτό...». Την ίδια ώρα, βέβαια, οι δημοσκοπήσεις που πλέον γίνονται κάθε μέρα, καταγράφουν ένα σταθερό άνοιγμα της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, συνεχίζει να χάνει σε αξιοπιστία.