Στις 6,6 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπησητης Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 32,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,7%. Κάτω από το «ψυχολογικό» όριο του 10% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται στο 9% και ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στο 6,3%, η Ελληνική Λύση στο 3,7% και το ΜεΡΑ25 με 3,2%.

Αυτά τα κόμματα δεν μπαίνουν στη Βουλή

Τρία κόμματα καταγράφονται πάνω από τη μονάδα, όμως αρκετά μακριά από το όριο εισόδου στη Βουλή. Πρόκειται για την Πλεύση Ελευθερίας, την Εθνική Δημιουργία και το ΕΑΝ. Στο 12,2% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 36%, ο Αλέξης Τσίπρας στο 26% και ακολουθούν από απόσταση Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας στο 5% και Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης στο 2%.

dimoskopisi__2_

«Ναι» στο μπλόκο του Αρείου Πάγου στον Κασιδιάρη λένε 3 στους 4

Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους συμφωνεί με τον αποκλεισμό του κόμματος Έλληνες από τον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μέτρηση, το 76% συμφωνεί με τον αποκλεισμό, ενώ διαφωνεί μόλις το 17% των ερωτηθένων. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» δηλώνει το 7%.

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στη διακυβέρνηση σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα ή κανέναν από τους δύο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 37% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα και 29% «κανέναν».

Στην ερώτηση «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, ή επειδή θεωρείτε ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα», το 51% απαντά «το καλύτερο» και το 43% «το λιγότερο κακό».

Περισσότερο πεισμένοι ότι ψηφίζουν «το καλύτερο» εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με ποσοστό 80%, ενώ ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ με 69%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 53%, το ΠΑΣΟΚ με 51%, το ΜεΡΑ25 με 27% και η Ελληνική Λύση με 22%.

Ότι ψηφίζουν το «λιγότερο κακό» δηλώνει το 76% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, το 55% εκείνων του ΜεΡΑ25, το 47% του ΠΑΣΟΚ, το 42% του ΣΥΡΙΖΑ, το 29% της Νέας Δημοκρατίας και το 20% του ΚΚΕ.