Μήνυμα ενότητας της ΝΔ, στο δρόμο προς την κάλπη της 21ης Μάη, αναμένεται να εκπέμψει η σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης, στην οποία θα μιλήσουν ο νυν και οι πρώην πρωθυπουργοί, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αντίστοιχα, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Με το ποσοστό της ΝΔ να ανεβαίνει μετρήσιμα, αγγίζοντας πλέον το 35% και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει σαφές ότι η «εθνική πορεία προς τα εμπρός μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί», η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί έναν ισχυρό συμβολισμό για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ «ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια», όπως σχολίασε χθες η ΝΔ, με αφορμή τα «τοπικά νομίσματα» της «Ομπρέλας» του Τσακαλώτου.

Οι τρεις πρωθυπουργοί αναμένεται, από το βήμα της εκδήλωσης, να υπογραμμίσουν τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα οικονομίας.

Εκτός των πρώην πρωθυπουργών, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών και επίτροποι στην ΕΕ που ανήκουν στη ΝΔ, καθώς και οι 26 πρέσβεις των κρατών - μελών της ΕΕ. Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει με ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, το οποίο θα εστιάζει στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, με αφετηρία, βεβαίως, την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.