Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν υποψηφιότητα για την καρέκλα του Τσίπρα.

Θα μπορούσαν να τα πάνε και καλύτερα, αλλά ας όψεται το... χρονοδιάγραμμα που δεν βόλευε Τεμπονέρα και Πολάκη και, ως εκ τούτου, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πορευτεί... μόνο με τέσσερις υποψηφιότητες.

Πάντως, κανείς –εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ– δεν πρέπει να έχει παράπονο. Απ’ όλα έχει ο μπαξές των δελφίνων. Σκληρή Αριστερά θέλει ο μαρξιστής Τσακαλώτος, light τη θέλει η υπερφιλόδοξη Αχτσιόγλου, «τσιπρική» ο Παππάς και ο Τζουμάκας, ο οποίος... Κύριος οίδε τι έχει στο μυαλό του.

Θεατής ο Τσίπρας

Κι ενώ η μάχη για την επόμενη μέρα στο κόμμα της Αριστεράς έχει ανάψει για τα καλά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον ρόλο του θεατή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να τους αφήσει να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά. Κι ας ισχυρίζονται ορισμένοι ότι έχει ζωηρή συμμετοχή, από το παρασκήνιο, για τον διάδοχό του. Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται ότι στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά αν πάρουμε τοις μετρητοίς τα λόγια στενού συνεργάτη του που λέει ότι δεν έχει «καμία τύχη η υπέρμετρα φιλόδοξη Αχτσιόγλου», τότε μάλλον βουτιές στο Σούνιο κάνει ο Τσίπρας και δροσίζεται, αφήνοντας τους δελφίνους να βράζουν στο ζουμί τους ντάλα καλοκαίρι.

Συμπερασματικά: τα... καλύτερα είναι μπροστά για τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα. Για του λόγου το ασφαλές, δεν έχει παρά να διαβάσει κανείς τι σούρνει το στόμα του Πολάκη για τον διευθυντή της «Αυγής» ο οποίος, χωρίς να τον κατονομάζει, κάνει λόγο για «λούμπεν» συμπεριφορές, για να του γράψει ο αψύς Κρητικός, μεταξύ άλλων, ότι «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου».

Τελικά, είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.