Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής του αρχηγού. Χθες κατέθεσαν τις υποψηφιότητές τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Ο Νίκος Μπίστης παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη, αλλά και στον Στέφανο Τζουμάκα που κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για Πολάκη και συμπεριφορές

«Η εχθροπάθεια δεν ταιριάζει στην Αριστερά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όταν ο Καμμένος φώναζε ''στα τέσσερα στα τέσσερα'' υπήρχε ένα κομμάτι της τότε κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που επικροτούσε. Καθόλου τυχαία όλοι αυτοί- η μια μάλιστα είναι αρχηγός κόμματος που θεωρεί ξεπερασμένη την διαφορά Αριστεράς Δεξιάς και στέλνει καρδούλες - είναι τώρα λυσσασμένα απέναντι μας. Μας φωνάζουν ''στα τέσσερα, στα τέσσερα''. Μακριά λοιπόν από τέτοιες συμπεριφορές. Πιο κοντά στο ύφος και το ήθος της Ανανεωτικής Αριστεράς».

Για Τζουμάκα

«Με το θάρρος που μου δίνει η μακρόχρονη φιλική, ανθρώπινη και συναγωνιστική σχέση, θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί δεν μπορεί , ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω. Όχι να αποστρατευτεί όπως εύχονται οι πολέμιοι της αλλά να μην είναι στην πρώτη γραμμή».

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού καθώς προς το παρόν υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις πέραν την εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Yπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία έχει προτείνει την διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις 3 Σεπτεμβρίου και επαναληπτική αν υπάρξει δεύτερος γύρος στις 10 Σεπτεμβρίου.