Τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατον να μην μονοπωλούν τη θεματολογία της συγκεκριμένης στήλης και το ενδιαφέρον του γράφοντος, ο οποίος ασχολείται σχεδόν δύο δεκαετίες με το τσίρκο της Αριστεράς. Ωστόσο, ομολογώ ότι εκπλήσσομαι κάθε φορά τόσο με το μέγεθος της ίντριγκας, όσο και με το μέγεθος της ηλιθιότητας που «ενδημεί» στους κόλπους της παράταξης.

Μαθαίνω, λοιπόν, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης την πάτησε διότι εμπιστεύτηκε τον Νίκο Παππά όταν του έλεγε ότι ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή. Τον είχε πείσει ότι και να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος του, δεν θα περάσει. Αυτό διέδιδαν και τα έμμισθα trolls του προεδρικού γραφείου (ναι, τα ίδια trolls που τάχα αποκήρυξε ο τέως πρόεδρος Στέφανος στη σαββατιάτικη ομιλία του). Ομως, η υπερψήφιση της πρότασης μομφής με διαφορά 40 ψήφων από αυτούς τους «λίγους που αντιδρούν γιατί χάνουν τις καρέκλες», είναι τελικά πολύ μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε ένα παρασκήνιο εν αγνοία του τέως.

Ο ευειδής Στέφανος ήταν τόσο σίγουρος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που δεν μπήκε καν στη διαδικασία να πάρει τηλέφωνο τον στενό πυρήνα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που υποτίθεται ότι τον στήριζε (αν και κάποιοι εκ των συνεργατών του το έκαναν λαμβάνοντας ιδία πρωτοβουλία). Μετά το αποτέλεσμα-σοκ, στο στρατόπεδο Κασσελάκη ψάχνουν να βρουν τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Νίκος Παππάς και διαβάζουν αλλιώς τη δήλωση που έκανε για το ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης θα πάει στη ΔΕΘ, εφόσον δεν εκπέσει από πρόεδρος». Ο γράφων είχε προβλέψει ότι η δήλωση δεν είναι τυχαία, όπως δεν είναι τυχαίο τίποτα απ’ όσα λέει και κάνει ο Νίκος Παππάς. Ωστόσο, όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν. Ο γέγονε, γέγονε...