Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρ’ ολίγον… «υπουργός» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και προς ώρας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε από τις διακοπές του στην Αμερική, αφού προηγουμένως βρέθηκε στο Φανάρι για να λάβει φώτιση, εμφανιζόμενος αλληλέγγυος στους απολυμένους των Λιπασμάτων Καβάλας. Στις ΗΠΑ, είπε, ο νόμος θα εφαρμοζόταν και θα είχαν δικαιωθεί.

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η αμερικανική Δικαιοσύνη σε αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά είναι εντυπωσιακό να εμφανίζεται συμπάσχων αυτός που επί των ημερών του απολύθηκαν εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ!

Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι «ξέχασε» ότι, μόλις πριν από έναν μήνα οι εργαζόμενοι στο «Κόκκινο» σε ανακοίνωσή τους τόνιζαν πως δεν δέχονται «την "υποχρεωτική άδεια" ως μέσο διευθέτησης ή "συμμόρφωσης" των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν τη διοίκηση», προσθέτοντας πως δεν αισθάνονται «καθόλου ασφαλείς ότι τέτοιες στάσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο μέλλον».

Προφανώς, σύμφωνα με το σκεπτικό Κασσελάκη, αλλά και την «εμπειρία του στις ΗΠΑ», εάν το κομματικό ραδιόφωνο ήταν Λιπάσματα οι απολυμένοι θα είχαν τη συμπαράστασή του. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ατύχησαν μια και το λίπασμα του λαϊκισμού πιάνει καλύτερα σε απολυμένους του ιδιωτικού τομέα παρά σε μισθοδοτούμενους από… μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.