Πριν ακόμα ξεκινήσει ο διάλογος για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάς προϊδέασε ότι δεν προτίθεται να «δέσει τα κορδόνια της κυβέρνησης». Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιθυμεί να «δέσει» τους δικούς του βουλευτές ώστε να ψηφίσουν πειθαρχημένα.

Το εντυπωσιακό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης, αντί να προσχωρήσουν στο διάλογο και να συνεισφέρουν σ’ αυτόν με γνώμονα τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, μετρούν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και ασχολούνται με τις διαφωνίες ορισμένων βουλευτών της συμπολίτευσης. Προφανώς αυτό που τους απασχολεί είναι πως θα διαρραγεί η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και όχι η ουσία που αφορά τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

Κατ’ αναλογία με τις ίδιες πρακτικές είχαν εργαλειοποιήσει την πανδημία, αλλά και τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές που κλήθηκε κατά καιρούς να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Θα περίμενε κανείς από δύο νέους πολιτικούς, όπως ηλικιακά είναι, και προοδευτικούς, όπως θέλουν να δείχνουν ότι είναι, περισσότερη σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Αυτοί, όμως, είναι... όπου γάμος και χαρά, για να μην πούμε ότι άφησαν το γάμο και πάνε για πουρνάρια.