Θερμή υπεράσπιση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος επιδίδεται σε άθλιες διαδικτυακές επιθέσεις, προσέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά. Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ είπε ότι «ο ευρωβουλευτής μας έχει εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος προφανώς και δεν τον θεωρεί υπόκοσμο». Έκανε δε λόγο για «κοπτοραπτική δηλώσεων» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει πρόθεση να συντηρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, μετά την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου, η Βούλα Κεχαγιά είπε ότι είναι σημαντικό ο πρόεδρος του κόμματος να είναι παρών εντός κοινοβουλίου, καθώς έτσι θα είναι επικεφαλής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Συμπλήρωσε δε ότι δεν έχει ζητηθεί από κανέναν άλλον βουλευτή να παραιτηθεί για να λάβει την έδρα ο Στέφανος Κασσελάκης. Σχολιάζοντας τη χθεσινή εκ νέου τοποθέτηση της Ζωρζέτας Λάλη ότι δεν παραιτείται από τη θέση της ως επιλαχούσα βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Βούλα Κεχαγιά είπε: «Η κ. Ζωρζέτα Λάλη ανήκει πλέον στη Νέα Αριστερά κι αυτό σημαίνει ότι με τη στάση της, ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι οι προηγούμενοι στη λίστα του Επικρατείας, προκαταλαμβάνει ότι κλείνει την πόρτα της Βουλής στον κ. Κασσελάκη. Δεν είναι κατακριτέο ότι έχουν βγει 16 βουλευτές και στελέχη του κόμματος να εκφράσουν τη γνώμη τους».

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία παρατυπία ως προς την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες. «Πήγε η αρχαιολογική υπηρεσία, όχι η πολεοδομική. Εφόσον γίνει τέτοιος έλεγχος, θα μιλήσουμε τότε. Στην πραγματικότητα η πισίνα του κ. Κασσελάκη είναι δεξαμενή, τώρα οποιαδήποτε άλλη συζήτηση απλά εξυπηρετεί τη ΝΔ», κατέληξε η Βούλ;α Κεχαγιά, επαναλαμβάνοντας το ίδιο μοτίβο ότι φταίει η κυβέρνηση και γι' αυτό.

Τέλος η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάθε χρόνο εφευρίσκει και από ένα διαφορετικό άλλοθι για να δικαιολογείται, όπως η κλιματική αλλαγή, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο, επιμένοντας στη στείρα κριτική.