Η προσπάθεια τουΣτέφανου Κασσελάκη να μπει στη Βουλή μέσα από σειρά παραιτήσεων από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου πέφτει στο κενό. Το όνειρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε μέσα από τις δηλώσεις της Ζωρζέτας Λάλη, του στελέχους που είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μια θέση πάνω από τον πρόεδρο του κόμματος.

Οι πιέσεις και οι απειλές –τις οποίες κατήγγειλε και η Ζωρζέτα Λάλη ότι δέχθηκε– δεν έπιασαν τόπο. Διότι μπορεί κάποιοι από τα πέντε στελέχη που προηγούνται του Στέφανου Κασσελάκη να είχαν τη διάθεση να παραιτηθούν προκειμένου να αποφύγουν τη στοχοποίηση από τα τρολ που έχουν ξαμοληθεί στο Διαδίκτυο, όμως η κυρία Λάλη εμφανίσθηκε με δηλώσεις της στο dnews αμετακίνητη ως προς την απόφασή της να αποδεχθεί την έδρα εφόσον φτάσει η σειρά της.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε και θέλει να μπει στη Βουλή. Για πολλούς λόγους. Κυρίως διότι διαπίστωσε ότι η… αδιαμεσολάβητη επαφή, οι σέλφι και οι αγκαλιές δεν μαζεύουν κουκιά. Αλλά και ότι το βήμα της Βουλής δύναται να του προσδώσει έστω κάποιο κύρος σε σχέση με την εικόνα του ινφλουένσερ που έχει διαμορφωθεί για τον ίδιο στην πλειοψηφία των πολιτών.

Αρκεί να σημειωθεί ότι ο ίδιος δήλωνε πριν από  περίπου έναν χρόνο ότι δεν επιθυμεί παραιτήσεις. Τώρα όμως οι πιέσεις είναι ισχυρές. Και διαρκούν πολλές ημέρες αν υπολογίσει κανείς ότι ο Όθωνας Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του αρχές Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της Βουλής, και ως εκ τούτου η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει με το άνοιγμά της την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, αυτή η διαδικασία είχε προκαλέσει ερωτήματα. Κυρίως διότι έδινε τη δυνατότητα να διαμορφωθούν συνθήκες πίεσης προς τους άμεσα εμπλεκόμενους. Μόνο που τελικά το παιχνίδι που επιχειρήθηκε να στηθεί δεν είχε επιτυχή έκβαση. Ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ να χάσει μια ακόμη έδρα είναι ορατός αφού πλέον υπάρχει και το ενδεχόμενο να αντιδράσουν αυτοί που ήδη έχουν πιεστεί να παραχωρήσουν τη σειρά τους.

Όπως και να έχει, το αφήγημα ο Κασσελάκης στη Βουλή δείχνει να τελειώνει. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η Ζωρζέτα Λάλη.