Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ο καθηγητής και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ (επικεφαλής του σχετικού ψηφοδελτίου στις εκλογές του 2023) Όθωνας Ηλιόπουλος δήλωνε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Και ξαφνικά άλλαξε γνώμη δηλώνοντας ότι έχει πολλές υποχρεώσεις στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας του στις ΗΠΑ. Εγνωσμένου κύρους ο κύριος καθηγητής ως προς το αντικείμενό του. Κάπου εδώ όμως μας μπερδεύει, εκτός αν προέκυψαν νέα δεδομένα που δεν τα γνωρίζουμε. Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, όμως, προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους τότε υποψήφιους ευρωβουλευτές, διέψευδε τις φήμες που –και τότε– τον έφεραν να παραιτείται προκειμένου να ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι παραιτήσεων υποψηφίων ώστε να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή.

«Δεν παραιτούμαι» δήλωνε. Πιο συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «παραμένω μάχιμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη για να δώσουμε προοπτική διεξόδου στις Ελληνίδες και στους Έλληνες». Αυτά τον περασμένο Μάρτιο. Είχε προηγηθεί βέβαια μια αναφορά του που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο και αυτό επιχείρησε τότε να κλείσει με την παραπάνω δήλωση. Τώρα εμφανίζεται να μην προλαβαίνει το ερευνητικό του έργο. Αυτό δηλώνει. Και ίσως να είναι έτσι. Μόνο που ξαφνικά έσκασε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο σχεδόν. Η αναφορά του μάλιστα ότι πρέπει να δοθεί η έδρα του στον Στέφανο Κασσελάκη προβληματίζει. Διότι μπορεί να είναι ένας καθηγητής κύρους στις ΗΠΑ, αλλά εδώ υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες. Συνταγματικοί και νομικοί.

Υγ.: Θα πρέπει να λύσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα με τις παραιτήσεις αφού το ενδεχόμενο να βρεθεί η έδρα στη Νέα Αριστερά, αν παραιτηθούν Πόπη Τσαπανίδου και λοιποί, είναι ορατό.