Ακόμη και αν δεχθεί κανείς ότι ο Όθων Ηλιόπουλος διαπίστωσε τώρα ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το ερευνητικό του έργο στις ΗΠΑ ταυτόχρονα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη βουλευτική του έδρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, η χρονική συγκυρία που έλαβε τη σχετική απόφαση προκαλεί ερωτήματα που εγείρονται και λόγω του «αιτήματος» που θέτει να δοθεί η έδρα αυτή στον… Στέφανο Κασσελάκη. Και εξηγούμαστε: ο Στέφανος Κασσελάκης δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία οι «87» και το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα που πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου και από την άλλη ο Παύλος-«τον αγαπώ»-Πολάκης που κουνά το δάχτυλο και απειλεί ανοιχτά τους πάντες και τα πάντα στον δρόμο για το Συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο.

Και όταν λέμε τους πάντες, σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο αψύς Κρητικός είχε στηρίξει προκειμένου να εκλεγεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στη θέση του αρχηγού. Σε ό,τι αφορά τους «87» που κινούνται στο άρμα του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελακης εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να καθαρίσει το τοπίο στο Συνέδριο ή πηγαίνοντας προς αυτό. Όμως η περίπτωση Πολάκη είναι κάπως διαφορετική. Έχει το κοινό στο οποίο απευθύνεται και ο Στέφανος Κασσελάκης. Και το έχει στην κυριολεξία, αφού όλοι οι εκπρόσωποι της «έξαλλης» δήθεν Αριστεράς είναι οπαδοί του. Το έδειξαν με σαφήνεια προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή –από την Κοινοβουλευτική ομάδα μόνο– του Παύλου Πολάκη.
Όμως, το δείχνει πλέον και ο Παύλος Πολάκης.

Τα μηνύματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη και τον Στέφανο Κασσελάκη είναι σαφή. Και είναι με τη γνωστή μορφή των μηνυμάτων Πολάκη μέσω Διαδικτύου. Πομπώδη και απειλητικά. Δείτε για παράδειγμα την προχθεσινή του ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Προς 87..37…17…τους εξης 5-6-7: Μην κινειστε ,μην ταραζεστε ,μην απειλειτε!! Απλα προκαλειτε τρικυμια σε ποτηρι ! Εξελιξεις στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπάρξουν, προς οφελος της προοδευτικης κοινωνικης πλειοψηφιας και της αριστερης λαικης προγραμματικης προτασης , ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!! Τη λυση παντα τη δινει ο λαος που τοποθετει τον καθενα στο υψος και τη θεση που πραγματικα του αναλογει! Καντε λιγο αντιπολιτευση στο Μητσοτακη και στη διαπλοκη και οχι μονο στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!» [σ.σ.: διατηρείται η πολάκειος στίξη].

Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτή η ανάρτηση αφορά μόνο τους «87» ίσως θα πρέπει να τη διαβάσει καλύτερα. Όπως τη διάβασαν στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη και τον συμβούλεψαν να μη λέει τίποτα για τον Πολάκη. Ούτε καν για να υπερασπιστεί την Αθηνά Λινού που βάλλεται καθημερινά από τον πρώην βουλευτή αλλά ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν έχει δίκιο, οπότε οφείλει να διαγράψει την κ. Λινού. Μόνο που και σε αυτήν την περίπτωση χαμένος θα βγει ο πρόεδρος.

Όπως και να έχει, η αγωνία του Στέφανου Κασσελάκη είναι μεγάλη. Πολύ μεγάλη. Το επιβεβαιώνει η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου και η προτροπή του να δοθεί η έδρα του στον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να μπει στη Βουλή. Προτροπή που δεν ακουμπά ούτε στο σύνταγμα ούτε στον εκλογικό νόμο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Το ενδιαφέρον είναι η αγωνία –που φτάνει και στα όρια του πανικού– του Στέφανου Κασσελάκη που ανησυχεί πλέον ότι το Συνέδριο μπορεί να εξελιχθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά για όλους και για όλα.

Έτσι επιθυμεί, όσο και αν δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει –μόνο η κοινωνία τον ενδιαφέρει– να μπει στη Βουλή. Με όποιον τρόπο μπορεί αυτό να γίνει. Γιατί; Μα διότι θέλει αφενός να καταγραφεί ως ο πολιτικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη –διακαής έως εμμονικός πόθος– αλλά και να οριστεί και επισήμως ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι είναι αυτήν τη στιγμή αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσχετα αν δεν λέει κανείς τίποτα όταν κάνει τις σχετικές επικλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και για να πιστοποιηθεί και κοινοβουλευτικά ο ρόλος του αλλά και να βγει στο βήμα της Βουλής για να καταγραφεί, αποτελεί ξεκάθαρα στόχο για τον Στέφανο Κασσελάκη η απόκτηση κοινοβουλευτικής έδρας. Για να το χρησιμοποιήσει ως… πόστο στον πόλεμο που έχει ξεκινήσει εντός ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως μετά από αυτήν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά του.