«Ο Κασσελάκης όταν δεν βρίσκεται σε διακοπές "παριστάνει" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», ακούστηκε να λέει τις προάλλες, σε δημοσιογραφική και πολιτική ομήγυρη, ηγετικό στέλεχος της ομάδας των «87».

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από το στρατόπεδο των «87», είναι με το όπλο παρά πόδα για το τελικό ξεκαθάρισμα με τον «εφοπλιστή» από το Μαϊάμι στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σε... συριζαϊκή μετάφραση σημαίνει ότι είτε ο Κασσελάκης θα χάσει την καρέκλα του προέδρου, παίρνοντας οι ίδιοι τα ηνία του κόμματος στα χέρια τους, είτε θα πάρουν τα καπελάκια τους και θα πάνε για άλλες πολιτείες.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι μαζί την επαύριον του Συνεδρίου αποκλείεται να είναι. Εξάλλου και ο Κασσελάκης έχει διαμηνύσει στους «87», με διάφορα «πονήματα» που σκαρώνει τις μεταμεσονύκτιες κυρίως ώρες στο αγαπημένο του Χ, ότι είναι «ανεπιθύμητοι» στο ΙΧ κόμμα που έχει φτιάξει ή –για να ακριβολογούμε– που φιλοδοξεί να φτιάξει. Στο ερώτημα τώρα τι θα πράξει ο Τσίπρας, διίστανται οι απόψεις. Στενοί συνεργάτες του λένε ότι δεν πρόκειται να πάει στο Συνέδριο για να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τον Κασσελάκη και κάποιοι σύμβουλοί του τον προτρέπουν να πάει – με ό,τι όμως σημαίνει αυτό. Θυμίζουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η γαλαρία, με τους έξαλλους οπαδούς του Κασσελάκη, γιουχάισε ουκ ολίγες φορές τον Τσίπρα.

Κατά τα λοιπά, ο Κασσελάκης θα πάει στο Συνέδριο έτοιμος για όλα. Σύμφωνα με συνομιλητές του, εφόσον υπάρξει θέμα αμφισβήτησής του από την εσωκομματική αντιπολίτευση τότε θα προσφύγει στη βάση για ανανέωση της εντολής από τα μέλη του κόμματος.