Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Παύλο Πολάκη προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου. Κληθείσα να σχολιάσει την επίθεση του Παύλου Πολάκη προς την Αθηνά Λινού, με τις κατηγορίες του κυρίου Πολάκη κατά του κοινωνικού έργου που έχει προσφέρει το ίδρυμά της, η κυρία Κεχαγιά είπε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε μια αντιπαράθεση μεταξύ δυο στελεχών του κόμματος, αλλά ότι «το μόνο που θα μπορούσα να επισημάνω, είναι ότι εμείς εκτιμούμε το κοινωνικό έργο που προσφέρει η κυρία Λινού», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «σε σχέση με αυτή την αντιπαράθεση, στην οποία εμείς δεν μπαίνουμε -είναι θέμα των δυο-, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι αυτό: ότι δεν αγνοούμε, ή δεν υποτιμούμε το κοινωνικό της έργο». Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τις ψεκασμένες θεωρίες του Παύλου Πολάκη, ότι η Αθηνά Λινού «έκλαψε με κλάμα γοερό προκειμένου να διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης, γιατί παίρνει χρήματα για το ίδρυμά της από την κυβέρνηση».

«Δήθεν» πισίνα, η πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες

Μπορεί οι ψεκασμένες θεωρίες του Παύλου Πολάκη να αδειάστηκαν από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, όμως το «ποδόλουτρο» του πρόεδρου Στέφανου, «γέμισε» κανονικά. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το επίμαχο ζήτημα, δεδομένου ότι κάποια στελέχη του κόμματος έχουν φροντίσει να πάρουν αποστάσεις, λέγοντας «να δούμε τι θα πει η πολεοδομία, ή ο πολιτικός μηχανικός», η κυρία Κεχαγιά έσπευσε να διορθώσει την δημοσιογράφο, λέγοντας «μιλάτε για μια δήθεν πισίνα», δυστυχώς όμως, δίχως να εξηγήσει για τι μιλούσε η δημοσιογράφος. Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη, η κυρία Κεχαγιά είπε ότι «έχουν δοθεί απαντήσεις απ' τον πρόεδρο του κόμματος και όποιος δεν θέλει, ή αδυνατεί να τις κατανοήσει, προφανώς το κάνει επί τούτου. Οι απαντήσεις δόθηκαν -δόθηκαν τάχιστα- και όσοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τι λέει στις αναρτήσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, το κάνουν προσποιητά, θέλοντας τεχνητά να συντηρήσουν ένα θέμα».

Μόνο που οι απαντήσεις τις οποίες έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι καταγέλαστες. Θυμίζουν εκείνο το κλισέ στις ταινίες και τις σειρές της τηλεόρασης που ο/η απατημένος/η σύζυγος πιάνει «στα πράσα» το ταίρι του, το οποίο λέει έντρομο «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις»! Πάντως, το να διαγράφεται ο Παύλος Πολάκης από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, για ένα θέμα ηθικής τάξεως, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος να στηρίζεται φανατικά -πάλι σε θέμα ηθικής τάξης, διότι πολιτικά εκεί είναι το πρόβλημα, όχι στην πολεοδομική παράβαση-, θα το έλεγε κανείς -στα δεδομένα του ΣΥΡΙΖΑ- και αδικία.

Η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά

Χριστίνα Βίδου: «Θα ήθελα να συζητήσουμε και την επίθεση προς την κυρία Λινού. Και μάλιστα, επί προσωπικού προς την κυρία Λινού, που εμμέσως πλην σαφώς -και αναγκάστηκε η ίδια να βγάλει και σχετική ανακοίνωση- μιλάει για την οικονομική εκμετάλλευση κάποιων πραγμάτων, μέσω του ιδρύματος που έχει. Και βγήκε και η ίδια και είπε πόσα γεύματα έχει δώσει -»

Βούλα Κεχαγιά: «Κυρία Βίδου, αν είχατε μπροστά σας τον κύριο Πολάκη, θα μπορούσε να απαντήσει σε όλα αυτά που με ρωτάτε. Εγώ μιλάω για γεγονότα που έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Αυτό που έχω να πω, γιατί δε μπορώ να υπεισέλθω σε μια αντιπαράθεση μεταξύ δυο στελεχών -η μια βουλεύτρια (sic), ο άλλος στέλεχος προβεβλημένο και μέχρι πρότινος βουλευτής-, το μόνο που θα μπορούσα να επισημάνω, είναι ότι εμείς εκτιμούμε το κοινωνικό έργο που προσφέρει η κυρία Λινού».

Χριστίνα Βίδου: «Άρα διαφωνείτε με τον τρόπο και με τις κατηγορίες -»

Βούλα Κεχαγιά: «Αυτό είναι ένα δικό σας συμπέρασμα. Σε σχέση με αυτή την αντιπαράθεση, στην οποία εμείς δεν μπαίνουμε -είναι θέμα των δυο-, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι αυτό: ότι δεν αγνοούμε, ή δεν υποτιμούμε το κοινωνικό της έργο».

Χριστίνα Βίδου: «Το άλλο ζήτημα που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ -δε θα μπορούσα να μη σας ρωτήσω εννοείται-, είναι τι γίνεται με την πισίνα του κυρίου Κασσελάκη στις Σπέτσες. Ακόμα και στελέχη του κόμματος -κι εδώ κιόλας- είπαν "να δούμε τι θα πει η πολεοδομία, να δούμε τι θα πει ο πολιτικός μηχανικός". Δηλαδή, άφησαν να εννοηθεί ότι "παιδιά, αν είναι κάτι παράνομο, ελάτε να το συζητήσουμε". Γιατί ό,τι έγινε, έγινε αφού ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν πια πρόεδρος του κόμματος».

Βούλα Κεχαγιά: «Μιλάτε για μια δήθεν πισίνα».

Χριστίνα Βίδου: «Υπάρχουν φωτογραφίες απ' το Πρώτο Θέμα, γιατί το λέτε;»

Βούλα Κεχαγιά: «Έχει δώσει απαντήσεις ο κύριος Κασσελάκης (...) έχουν δοθεί απαντήσεις απ' τον πρόεδρο του κόμματος και όποιος δεν θέλει, ή αδυνατεί να τις κατανοήσει, προφανώς το κάνει επί τούτου. Οι απαντήσεις δόθηκαν -δόθηκαν τάχιστα- και όσοι προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τι λέει στις αναρτήσεις του ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, το κάνουν προσποιητά, θέλοντας τεχνητά να συντηρήσουν ένα θέμα».