Ο Παύλος Πολάκης γνωρίζει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τον φοβούνται. Ναι, τον φοβούνται. Και κυρίως φοβούνται μην την κάνει και πάρει μαζί του και τον σκληρό εκείνο πυρήνα οπαδών που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτόν δηλαδή που νυχθημερόν καθυβρίζουν κάθε αντίπαλο, πολιτικό και μη, εντός εκτός των τειχών της Κουμουνδούρου. 

Έτσι κάθεται και κουνάει το δάχτυλο σε όλους όσοι εμφανίζονται –και είναι λίγοι αυτοί που βγαίνουν προς τα έξω– να καλοβλέπουν τη διαγραφή του και από το κόμμα. Κουνάει όμως το δάχτυλο και προς τον Στέφανο Κασσελάκη που επιβεβαιώνει καθημερινά ότι δεν τολμά να τα βάλει μαζί του και να προχωρήσει στην απομάκρυνσή του. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα μετά το μισό άδειασμα της Βούλας Κεχαγιά μέσω της αναφοράς της στο έργο της Αθηνάς Λινού και την εκτίμηση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε νέα ανάρτηση με την οποία καλεί το κόμμα στο οποίο ανήκει να διευκρινίσει τι ακριβώς τιμά ως προς το έργο της βουλευτού. 

Παράλληλα εξαπέλυσε νέα επίθεση ανάλογη με αυτές που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα και κατηγορεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις που –σύμφωνα με τον ίδιο πάντα– έχουν οσμή σκανδάλου. Και εξαπέλυσε την επίθεση διότι γνωρίζει πως δεν θα του πει κανείς τίποτα, όπως δεν του έχει πει όλο αυτό το διάστημα. Γνωρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται τυχόν αντίδρασή του. Φοβάται ενδεχόμενη αποχώρηση και γι' αυτό δεν τολμά να του απευθύνει καν μια σύσταση. 

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μάλιστα μπορεί να δήλωσε σχετικά με το έργο της Αθηνάς Λινού ό,τι δήλωσε, ανέφερε όμως πως οι επιθέσεις Πολάκη αφορούν διαφωνίες δύο… ατόμων. Υποστήριξε πως είναι μια… αντιπαράθεση. Ναι, αυτό είπε. Ότι είναι μια «αντιπαράθεση, στην οποία εμείς δεν μπαίνουμε» για να τονίσει πως είναι «θέμα των δύο». 

Ουσιαστικά η Βούλα Κεχαγιά αναφέρθηκε στις επιθέσεις και τις καταγγελίες ενός κεντρικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ –ο Πολάκης παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Κ.Ο. τέθηκε– και μιας βουλευτού που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θέμα των δύο». 

Η στάση του Πολάκη και η μη αντίδραση του Κασσελάκη τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ανάλυση για να αναδειχθεί ο ρόλος του ενός και ο φόβος του άλλου.