Μετά από σχεδόν πέντε ημέρες αφωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε τελικά κάλυψη στον ευρωβουλευτή του, Νίκο Παππά, στο χθεσινό δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επωμιστεί το βάρος να καλύψουν τις ύβρεις και τις απειλές του Νίκου Παππά, όπως η Χαρά Καφαντάρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου. Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, η κυρία Καφαντάρη είπε ότι «απ' τα τρολ του διαδικτύου και τα ακροδεξιά τρολ, τα οποία γράφουν διάφορα και προχωρούν σε δολοφονίες χαρακτήρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά πρέπει να δούμε. Αυτή ήταν μια ιδιωτική συζήτηση -εγώ δεν θα μίλαγα έτσι, να είμαι σαφής σε αυτό-, αλλά από εκεί και πέρα είναι ιδιωτική συζήτηση. Μην το αναγάγουμε στο μείζον. Να σκεφτούμε όμως και το τι γράφουν και τι λένε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διάφορα ακροδεξιά σταγονίδια». Η τακτική είναι γνωστή: υπεκφυγές και συμψηφισμοί, λες και μιλάμε μόνο για ύβρεις. Ο κύριος Παππάς έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο των ύβρεων και έχει περάσει στις απειλές. Αλλά μάλλον εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βολεύει ιδιαιτέρως, οπότε κάνουν ότι δεν το άκουσαν.

Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι η φρασεολογία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε «νύχτα», η κυρία Καφαντάρη είπε ότι «σας απάντησα ότι αυτό είναι μια ιδιωτική συζήτηση» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «είναι ένας ευρωβουλευτής, ο οποίος εκλέχτηκε». Το επιχείρημα είναι εντελώς σαθρό, μιας και εκλεγμένοι υπήρξαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η κατάληξή τους βέβαια, είναι γνωστή σε όλους. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να υπερασπιστεί τις απειλές του Νίκου Παππά, η κυρία Καφαντάρη διερωτήθηκε «μήπως απειλείται από διάφορους;», επιχείρημα που είναι επίσης έωλο. Όταν κάποιος απειλείται, κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, πηγαίνει στον εισαγγελέα, με λίγα λόγια, χρησιμοποιεί όσα μέσα του παρέχει ο νόμος προκειμένου να προστατευτεί. Δεν απειλεί ότι θα στείλει «πεϊνιρλί», ούτε ότι έχει «φακελωμένο», εκείνον που τον απείλησε.

Διαδικτυακά νταηλίκια ή κάτι άλλο;

Εδώ θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο κάτι: οι συγκεκριμένες απειλές, δεν ήταν στο πλαίσιο του εκνευρισμού, όπου ενδεχομένως κάποιος θα απειλούσε ότι θα πάρει τον νόμο στα χέρια του, προκειμένου να χειροδικήσει εναντίον εκείνου που τον απειλεί. Ο κύριος Παππάς περιέγραψε έναν εγκληματικό μηχανισμό, ο οποίος θα δρούσε κατ' εντολήν του, χρησιμοποιώντας και ευφημισμούς -ως είθισται στους ανθρώπους της νύχτας- όπως το «πεϊνιρλί» που σημαίνει κάποιον εκρηκτικό, ή εμπρηστικό μηχανισμό. Συνεπώς, πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικής τάξεως ζήτημα, δεν μιλάμε για ένα απλό «διαδικτυακό νταηλίκι», επειδή ενδεχομένως να είχε πιεί και δυο ποτήρια παραπάνω. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάλυπτε, ήταν περίπου δεδομένο. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει την «πολυτέλεια» να δημιουργήσει και νέο μέτωπο με τους «πολακιστές» του κόμματός του. Εκείνο όμως που εγείρει ερωτηματικά, είναι η εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης.

Η δήλωση της Χαράς Καφαντάρη

Χριστίνα Βίδου: «Δεν θα πω καθόλου για τις δηλώσεις του κυρίου Νίκου Παππά, αν και όσα βγαίνουν -έστω κι αν είναι ιδιωτικές οι συνομιλίες αυτές- δείχνουν και κάτι».

Χαρά Καφαντάρη: «Τι δείχνουν;»

Χριστίνα Βίδου: «Δείχνουν κάτι για τον τρόπο σκέψης, διαχείρισης καταστάσεων».

Χαρά Καφαντάρη: «Με συγχωρείτε, απ' τα τρολ του διαδικτύου και τα ακροδεξιά τρολ, τα οποία γράφουν διάφορα και προχωρούν σε δολοφονίες χαρακτήρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά πρέπει να δούμε. Αυτή ήταν μια ιδιωτική συζήτηση -εγώ δεν θα μίλαγα έτσι, να είμαι σαφής σε αυτό-, αλλά από εκεί και πέρα είναι ιδιωτική συζήτηση. Μην το αναγάγουμε στο μείζον. Να σκεφτούμε όμως και το τι γράφουν και τι λένε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διάφορα ακροδεξιά σταγονίδια».

Χριστίνα Βίδου: «Δεν θα το ήθελα εγώ, αλλά αφού το θέσατε έτσι, μια ιδιωτική συζήτηση, η φρασεολογία της οποίας -και ακούστηκε αυτό και από τα στελέχη της κυβέρνησης-, παραπέμπει λίγο σε νύχτα».

Χαρά Καφαντάρη: «Σας απάντησα ότι αυτό είναι μια ιδιωτική συζήτηση και ο ίδιος είπε -»

Χριστίνα Βίδου: «Δείχνει κάτι αυτό, κυρία Καφαντάρη;»

Χαρά Καφαντάρη: «Τι δείχνει; Είναι ένας ευρωβουλευτής, ο οποίος εκλέχτηκε -» 

Χριστίνα Βίδου: «Που απειλεί; Που μιλάει -»

Χαρά Καφαντάρη: «Μήπως απειλείται από διάφορους;»

Χριστίνα Βίδου: «Δεν γνωρίζω».

Χαρά Καφαντάρη: «Ε, μα γιατί βλέπουμε μόνο τι λέει ο Παππάς; Σταθείτε τώρα».

Χριστίνα Βίδου: «Νομίζω ότι κανείς εδώ ,δεν θα ήθελε κανέναν χαρακτηρισμό δίπλα στη λέξη "μητέρα", κυρία Καφαντάρη».

Χαρά Καφαντάρη: «Μάλιστα. Εγώ τοποθετήθηκα».