Σκληρή κριτική έκανε η υποψήφια για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, αναφορικά με το θέμα των συνομιλιών του, οι οποίες ήρθαν στη δημοσιοτήτα τις τελευταίες ημέρες. Κληθείσα από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ να σχολιάσει την υπόθεση, η κυρία Γιαννακοπούλου είπε ότι «έχουμε νέο αστέρα. Ζήλεψε -προφανώς- ο κύριος Παππάς τη δόξα του κυρίου Πολάκη. Και ο "πολακισμός", συνεχίζεται. Αυτές είναι απαράδεκτες εκφράσεις, χυδαίες εκφράσεις. Δε θα μείνω μόνο σε αυτό. Τη μια βγήκε και είπε τους αστυνομικούς, "μπάτσους". Την άλλη, στην κυρία Τσιλιγκίρη, βγήκε και μίλησε με έναν απαράδεκτο τρόπο. Πού είναι -αναρωτιέμαι- οι γυναικείες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτό. Την άλλη για τη μητέρα - είπε τέλος πάντων, δεν θέλω καν να επαναλάβω το τι είπε. Όλος αυτός είναι ένας εκχυδαϊσμός της πολιτικής στο σύνολο. Και δεν μπορεί να τον αφήσουμε να συνεχίσει». Στη συνέχεια, η κυρία Γιαννακοπούλου είπε ότι «τέτοιου είδους λογικές, εκφράσεις, τέτοια χυδαιολογία δεν μπορεί να έχει θέση σε έναν ευρωβουλευτή ενός κόμματος. Και πρέπει αυτό το κόμμα να εκφραστεί με έναν πάρα πολύ αυστηρό τρόπο. Από εκεί και πέρα, ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν. Δεν μπορώ εγώ να υποδείξω στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει, αλλά βεβαίως πιστεύω ότι δεν μπορεί να συνεχίσει».

Αυτή η τοποθέτηση, σε αντιπαραβολή με την στήριξη του Νίκου Παππά απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει την χαοτική διαφορά που υπάρχει στον χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, ενώ αποδεικνύει ότι τα όποια σενάρια περί «ενιαίας Κεντροαριστερής παράταξης», είναι περίπου αστεία. Όταν οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ «φορούν» ως παράσημο τον Πολάκη και τον Παππά, ενώ οι δε του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν -ορθώς- την αποστροφή τους και καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον εν λόγω ευρωβουλευτή, καθιστά ξεκάθαρο ότι μια τυχόν τέτοια σύμπλευση θα ήταν -εκτός από καιροσκοπική και- εξαιρετικά βραχύβια, καθώς είναι προφανές θα κατέρρεε παταγωδώς, άμεσα. Για τον συγκεκριμένο λόγο γελά κανείς, όταν ακούει τα σενάρια που εξυφαίνονται από διάφορα κέντρα -από τον «Αλέξη του Σουνίου» και τον Στέφανο Κασσελάκη, μέχρι τα στελέχη της Νέας Αριστεράς και ορισμένων του ΠΑΣΟΚ- περί της «σύγκλισης της Κεντροαριστεράς». Διότι το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε σχεδόν να αφανιστεί, προκειμένου να αποβάλλει τους «αυριανιστές» απ' τις τάξεις του - οι οποίοι πήγαν en bloc στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσαν τον κύριο όγκο του. Το σενάριο να επανέλθουν σε σφιχτούς εναγκαλισμούς μαζί τους, μετά από 12 και πλέον έτη -τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι «αυριανιστές» υπήρξαν και οι σκληρότεροι διώκτες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο διάστημα 2012-2019-, φαντάζει τουλάχιστον ως κακόγουστο αστείο στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μιας και μόνο κάποιοι αιθεροβάμονες καιροσκόποι στηρίζουν το συγκεκριμένο σενάριο. Και αυτό -σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι ένα σημείο το οποίο θα αναδείξουν ιδιαιτέρως στα debates, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Αντώνης Κρητικός: «Θέλουμε ένα σχόλιο για τις συνομιλίες που διέρρευσαν χθες από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς το παρακολουθείτε εσείς; Κι επειδή κι εσείς είστε πολιτικός, αν ακόμα και σε ιδιωτική συζήτηση, μπορεί να αρθρώνεται τέτοιος λόγος;»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Έχουμε νέο αστέρα. Ζήλεψε -προφανώς- ο κύριος Παππάς τη δόξα του κυρίου Πολάκη. Και ο "πολακισμός", συνεχίζεται. Αυτές είναι απαράδεκτες εκφράσεις, χυδαίες εκφράσεις. Δε θα μείνω μόνο σε αυτό. Τη μια βγήκε και είπε τους αστυνομικούς, "μπάτσους". Την άλλη, στην κυρία Τσιλιγκίρη, βγήκε και μίλησε με έναν απαράδεκτο τρόπο. Πού είναι -αναρωτιέμαι- οι γυναικείες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε αυτό. Την άλλη για τη μητέρα - είπε τέλος πάντων, δεν θέλω καν να επαναλάβω το τι είπε. Όλος αυτός είναι ένας εκχυδαϊσμός της πολιτικής στο σύνολο. Και δεν μπορεί να τον αφήσουμε να συνεχίσει. Πρέπει να μιλάμε -»

Αντώνης Κρητικός: «Είναι μέρος της πολιτικής; Ή εδώ μπορούμε να λέμε ότι "είναι μια ιδιωτική συζήτηση" όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν αφορά στη δημόσια σφαίρα; Εσείς πώς το εισπράττετε;»

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Σε καμία περίπτωση. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Όταν είσαι πολιτικός -και σε αυτό θέλω να μείνω-, είσαι πολιτικός 24 ώρες το 24ωρο. Δεν είσαι πολιτικός, μόνο όταν βγαίνεις στην κάμερα, όπως αυτή τη στιγμή εγώ. Είμαι πολιτικός όταν θα μιλήσω με τον πολίτη στην γειτονιά, στην λαϊκή, σε ένα καφέ, άρα λοιπόν -»

Αντώνης Κρητικός: «Άρα και στα social media».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Στα social media εννοείται, που είναι τα σημερινά καφενεία. Άρα, τι είναι αυτά τα οποία λέμε; Οφείλουμε να κρατάμε ένα σοβαρό επίπεδο. Οφείλουμε να μιλάμε πολιτικά, οφείλουμε να μην έχουμε τοξικό λόγο. Οφείλουμε να δείχνουμε το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα. Όχι με υποκρισία. Όχι άλλα λέγοντας και άλλα κάνοντας, αλλά με αλήθεια, με επίπεδο, με σοβαρότητα και μιλώντας πολιτικά. Δεν θα αφήσουμε την πολιτική να υποκατασταθεί από τη χυδαιολογία και από όλο αυτό το σόου, το οποίο μόνο ρίχνει τα πράγματα προς τα κάτω (...) τέτοιου είδους λογικές, εκφράσεις, τέτοια χυδαιολογία δεν μπορεί να έχει θέση σε έναν ευρωβουλευτή ενός κόμματος. Και πρέπει αυτό το κόμμα να εκφραστεί με έναν πάρα πολύ αυστηρό τρόπο. Από εκεί και πέρα, ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν. Δεν μπορώ εγώ να υποδείξω στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει, αλλά βεβαίως πιστεύω ότι δεν μπορεί να συνεχίσει».