Το σοκ και τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το σοκαριστικό ηχητικό που προκάλεσε σάλο στα social media, στο οποίο ακούγεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, να απειλεί άγνωστο πρόσωπο ότι θα του στείλει «πεϊνιρλί» στο σπίτι (σ.σ. προσομοιάζει ξεκάθαρα στους ευφημισμούς που χρησιμοποιούν οι «νονοί της νύχτας» όταν θέλουν να μιλήσουν για όπλα και εκρηκτικά), ότι τον έχει φακελωμένο και άλλα τέτοια όμορφα. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusFM και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο κύριος Γεωργιάδης αναρωτήθηκε εάν είναι το ηχητικό πραγματικό. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι «δεν το διέψευσε κανείς, ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος άλλος», ο κύριος Γεωργιάδης είπε «αν είναι πραγματικό, αυτό είναι κουβέντα του ποινικού δικαίου, δεν είναι πια πολιτικό ζήτημα. Ακούστε, αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «εδώ πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Εδώ ο άνθρωπος λέει θα σου στείλω "πεϊνιρλί". Δηλαδή, βόμβα; "Μπράβους" να σε δείρουνε; Ο τρόπος δε που μιλάει, κάνει τον Πολάκη να φαίνεται τζέντλεμαν λέσχης του Λονδίνου. Εγώ στον λόγο μου, πίστευα στην αρχή ότι μάλλον είναι ψεύτικο». Πράγματι, σε τέτοια κατρακύλα δεν έχει εκπέσει ούτε ο Παύλος Πολάκης!

Στη συνέχεια ο κύριος Γεωργιάδης δήλωσε ότι «αυτό ξεπερνάει το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ και αν θα τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Αυτό είναι μια κουβέντα για πολιτικές δηλώσεις. Αυτές οι δηλώσεις που κάνει -με συγχωρείτε- είναι ποινικά κολάσιμες, δεν είναι πολιτικές. Αυτό είναι κανονική απειλή σε βία, είναι εξύβριση, είναι εκφοβισμός, είναι μια σειρά αδικήματα, ποινικά». Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να ευαισθητοποιείται κάποιος εισαγγελέας μέχρι στιγμής, για μια περίπτωση που θα έπρεπε ήδη να είχε επέμβει αυτεπαγγέλτως. Ελπίζουμε ότι αυτό οφείλεται στη «θερινή ραστώνη», που ακόμη καλά κρατεί. Αλλά πράγματι, μια τόσο «καραμπινάτη» περίπτωση αυτεπαγγέλτων αδικημάτων, δεν γίνεται να περάσει έτσι. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που ο Νίκος Παππάς τυγχάνει ευρωβουλευτής και άρα εκθέτει συνολικά την χώρα μας. Η συγκεκριμένη υπόθεση, έχει φύγει -ήδη από χθες- από την σφαίρα της πολιτικής αντιπαράθεσης και βρίσκεται στη σφαίρα του ποινικού δικαίου. Συνεπώς, οι όποιες αντιδράσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τον ευρωβουλευτή του, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το κυρίαρχο είναι να ανταποκριθεί η Δικαιοσύνη.

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Δημήτρης Βενιέρης: «Γνωρίζετε τι είναι αυτό το "πεϊνιρλί", στο οποίο αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Συγγνώμη, εγώ άκουσα το πρωί το ηχητικό αυτό (...) και το έστειλα στους συνεργάτες μου, να διαπιστώσουν αν είναι πραγματικό, για αυτό δεν το έχω σχολιάσει ακόμη. Είναι πραγματικό;»

Δημήτρης Βενιέρης: «Ναι, δεν το διέψευσε κανείς, ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος άλλος».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν είναι πραγματικό, αυτό είναι κουβέντα του ποινικού δικαίου, δεν είναι πια πολιτικό ζήτημα. Ακούστε, αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι».

Δημήτρης Βενιέρης: «Δεν μπορεί να περάσει, πολύ σωστά. Εγώ απορώ γιατί κάποιος δικαστικός, κάποιος εισαγγελέας δεν-»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εδώ πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Εδώ ο άνθρωπος λέει θα σου στείλω "πεϊνιρλί". Δηλαδή, βόμβα; "Μπράβους" να σε δείρουνε; Ο τρόπος δε που μιλάει, κάνει τον Πολάκη να φαίνεται τζέντλεμαν λέσχης του Λονδίνου. Εγώ στον λόγο μου, πίστευα στην αρχή ότι μάλλον είναι ψεύτικο».

Δημήτρης Βενιέρης: «Κι εγώ μέχρι αργά το βράδυ, ήθελα να πιστεύω ότι αυτό είναι κάποιος μίμος. Αλλά δεν διαψεύστηκε από κανέναν και ποτέ».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με συγχωρείτε, αυτό ξεπερνάει το όριο της πολιτικής αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ και αν θα τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όχι. Αυτό είναι μια κουβέντα για πολιτικές δηλώσεις. Αυτές οι δηλώσεις που κάνει -με συγχωρείτε- είναι ποινικά κολάσιμες, δεν είναι πολιτικές. Αυτό είναι κανονική απειλή σε βία, είναι εξύβριση, είναι εκφοβισμός, είναι μια σειρά αδικήματα, ποινικά».

Δημήτρης Βενιέρης: «Από τις λίγες νομικές γνώσεις που έχω, νόμιζα ότι είναι και ένα θέμα ξεκάθαρα το οποίο επιβάλλει αυτεπαγγέλτως παρέμβαση -»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μάλιστα λέει μέσα "έχω δικούς μου ανθρώπους", "το έχω κάνει", "θα δεις τι θα σου έρθουνε", "σε έχω φακελωμένο". Με συγχωρείτε, αυτά είναι αδιανόητα, πραγματικά μιλάω. Εφόσον είναι πραγματικό το ηχητικό - εγώ εξακολουθώ ως πολιτικός να σας πω, ότι θέλω να πιστεύω ότι το ηχητικό αυτό είναι με κάποιον τρόπο μονταρισμένο. Εάν είναι πραγματικό το ηχητικό, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δηλαδή θα γίνουμε, όχι ζούγκλα στην Ελλάδα, θα γίνουμε "η ζούγκλα"».