«Μην έρθω Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς». Αυτά τα λόγια, που δεν τα λέει κανείς μας ούτε στον χειρότερο εχθρό του, καθώς είναι ελεεινά και τρισάθλια και εκτός του πολιτισμικού μας πλαισίου, ενώ καθρεπτίζουν «σκοτεινό» είναι, φέρεται να εκστόμισε, σε συνομιλία του με αστυνομικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Η λογική αυτή, αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του αριστερισμού, διαπερνά εγκάρσια τον ΣΥΡΙΖΑ, από την εποχή των συνιστωσών και μέχρι σήμερα. Τα επεισόδια είναι αμέτρητα και μια σελίδα πραγματικά δεν φτάνει για την υπόμνηση. Και ο Νίκος Παππάς απλά «πρόσφερε» άλλο ένα στην ελληνική κοινωνία, που μάταια αναζητεί ψήγματα ήθους από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προαναφερόμενος ΣΥΡΙΖΑίος απειλεί. Αλλά στην Κουμουνδούρου ο πολακισμός ζει και βασιλεύει και περιμένει την επίσημη «ενθρόνισή του». Αυτές οι συμπεριφορές που προσβάλλουν κάθε νοήμονα πολίτη, εκεί βρίσκουν χώρο, εκεί εκκολάπτονται και, φυσικά, δεν στηλιτεύονται παρά μόνο όταν δεν γίνεται αλλιώς. Ενίοτε, οι θιασώτες του χάους ΣΥΡΙΖΑίοι βουτούν από τον λαιμό ο ένας τον άλλον ή τα βάζουν με γυναίκες, ψάχνοντας και για σκάνδαλα. Από αψάδα, δε, άλλο τίποτα. Τα σχετικά περιστατικά είναι γνωστά. «Προοδευτικοί άνθρωποι», όχι παίζουμε. Φυσικά, όλα αυτά συρρικνώνουν την «απεύθυνση» και την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν. Η Ενωση Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «μέσα από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι συνεχίζουν να έχουν ανεξήγητα απωθημένα και ρατσιστικές ιδεοληψίες για τους αστυνομικούς», ενώ «το απύθμενο μίσος τους για τους αστυνομικούς εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία». Και προσθέτουν ότι «το παράλογο είναι ότι ο υβριστής, ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς έπρεπε να εκπροσωπεί τον λαό, λόγω της θέσης και της ιδιότητάς του, και να μην εκφράζεται με υβριστικούς, ρατσιστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους μαχόμενους αστυνομικούς».

Ζητείται συγγνώμη

Εντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη: «Ο λαλίστατος κ. Κασσελάκης που, ειδικά αυτές τις ημέρες, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αναρτήσεων, φωτογραφιών και βίντεο, δεν αφιέρωσε ούτε λίγα λεπτά για να ζητήσει έστω μια συγγνώμη στους δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς και τις οικογένειές τους για τη χυδαία και απειλητική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή του Νίκου Παππά.

Σε ένα κανονικό κόμμα η διαγραφή του θα ήταν αυτονόητη. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας και οφείλουμε να τις στέλνουμε στο περιθώριο με πράξεις.

Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που πολιτεία, πολίτες, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, δίνουμε όλοι μαζί την πιο δύσκολη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ένας εν ενεργεία εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο να απειλεί και να βρίζει με τόσο χυδαίο τρόπο αστυνομικούς που σε πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβάλλουν εαυτόν για να είμαστε ασφαλείς.

Κύριε Κασσελάκη, δεν χρειάζονται πολλά λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο η αυτονόητη απόφαση αποπομπής. Αναμένουμε την απάντησή σας», καταλήγει η ανακοίνωση του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «είναι περισσότερο από προφανές ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί αποκλειστικά ο πολακισμός… Η χυδαία και ανατριχιαστική συμπεριφορά του κ. Παππά αποτελεί βάναυση προσβολή απέναντι στους χιλιάδες αστυνομικούς μας, που με αυταπάρνηση, συνέπεια, ανθρωπιά και υπευθυνότητα επιτελούν το καθήκον της προστασίας των συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο ένας εκ των εκπροσώπων της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο να συμπεριφέρεται σαν τον χειρότερο τραμπούκο και να εξαπολύει τη μία απειλή μετά την άλλη».

Στην ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα λέει επίσης ότι αναμένει αυτήν τη φορά από τον κ. Κασσελάκη «να κάνει το αυτονόητο και να αποπέμψει τον κ. Παππά. Ας ελπίσουμε να μη δούμε άλλη μία “μισή διαγραφή”, όπως στην περίπτωση Πολάκη». Η ηγεσία των αριστεριστών από την πλευρά της παρακολουθεί αμήχανη και σιωπηλή τα τεκταινόμενα. Στιβαρή ηγεσία δεν υπάρχει, είναι παραπάνω από προφανές.

Ξεχειλίζουν… αψάδα

Το «Εξάρχεια style» του Νίκου Παππά πολύ θα άρεσε, υποθέτουμε, στους όποιους θαυμαστές του «αψύ» Κρητικού. Τι θα δούμε, εσωκομματικό πρωτάθλημα αψάδας; Πάντως, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, βλέποντας την κατακραυγή, προσπάθησε να μαζέψει όπως όπως την κατάσταση. Και είπε μεταξύ άλλων: «Πάντα σέβομαι και αναγνωρίζω τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά δεν δέχομαι από κανένα ακροδεξιό τρολ, κανέναν φασιστάκο, από τον οποιονδήποτε, να με υποτιμάει και να με προσβάλλει, να απειλεί εμένα και την οικογένειά μου. Θα απαντάω πάντα στο ίδιο ύφος. Δεν αναιρεί η θέση του ευρωβουλευτή που έχω τις αξίες μου και την προσωπικότητά μου και καλό θα ήταν εκεί στου Μαξίμου να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα».

Από το «καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς», κουβέντα που δεν λέγεται, αναφορές σε «αξίες». Το λες και «ανακρούσατε πρύμναν», έβγαλε μάτι εδώ. Για την Αριστερά και τους «εικονοκλάστες» της, η μόνη σταθερά είναι πως δεν έχουν σταθερές. Μια απορία: λέτε ο Νίκος Παππάς να διαβάζει –αν διαβάζει, δεν γνωρίζουμε– τα βιβλία του Μπακούνιν ή του Νετσάγεφ; Στα βιβλία του δεύτερου, πάντως, υπάρχουν προτροπές για διάρρηξη κάθε σχέσης με «τις καθωσπρέπει συμπεριφορές, τους γενικά αποδεκτούς κανόνες, την ηθική του κόσμου τούτου». Λέτε;