Τελικά, ο αδιαμεσολάβητος Στέφανος Κασσελάκης, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και τα λέει –όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του, εμμέσως και ο ίδιος– ξέρει και να μένει σιωπηλός. Πολύ σιωπηλός όμως. Δείτε για παράδειγμα τις περιπτώσεις του Παύλου Πολάκη και του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά.

Τον πρώτο τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν τον διέγραψε όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αφού δήλωσε πως τον «αγαπά» και ότι στεναχωρήθηκε που «αναγκάστηκε» να τον απομακρύνει από την Κ.Ο. του κόμματος, δεν ξαναμίλησε γι' αυτόν. Δεν έχει πει κουβέντα. Δεν απαντά στις συνεχείς προκλήσεις του. Δεν έχει τολμήσει να ασχοληθεί με την υπόθεση της Αθηνάς Λινού. Ούτε για να τη στηρίξει στον πόλεμο που δέχεται από τον αψύ Κρητικό ούτε και για να ερευνήσει τα υποτιθέμενα σκάνδαλα που καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης.

Σιωπή. Εκκωφαντική μεν, σιωπή δε. Το μόνο που κάνει είναι να τον αντιγράφει. Ή μάλλον να επιχειρεί να τον υπερκεράσει σε τοξικότητα προκειμένου να δείξει στους οπαδούς του ότι μπορεί και αυτός να χρησιμοποιεί ακραίες ρητορικές και ύβρεις συνοδευόμενες από fake news, αν και δεν το έκρυψε από την αρχή της παρουσίας του στην ελληνική σκηνή, πολιτική και μη.

Για τον δεύτερο, που είναι και η πιο πρόσφατη περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαφανίσθηκε από προσώπου γης. Ή σχεδόν εξαφανίσθηκε. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως πήγε δύο τρεις ημέρες να ξεκουραστεί από την τρίημερη… φωτογράφηση που είχε κατά την παραμονή του στην Αθήνα, στο πλαίσιο της βόλτας στα καμένα της Βορειοανατολικής Αττικής, στο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας και στη στέγη ζώων, όπου παραλίγο να υιοθετήσει και ένα από τα πυρόπληκτα ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Θα μπορούσε να κάνει φυσικά μια ανάρτηση. Άλλωστε αυτό κάνει ολημερίς. Ή μάλλον έκανε μέχρι που έσκασε η περίπτωση Παππά και οι ύβρεις του κατά των αστυνομικών και των οικογενειών τους –το «κακό ψόφο σε όσους αγαπάς» αυτούς αφορούσε– και τα όσα αποκαλύπτονται για τον ευρωβουλευτή του, τον οποίο ο ίδιος πρόβαλε όσο μπορούσε.

Και πάλι όμως φρόντισε να κάνει μια ανάρτηση. Μία και καλή. Αφορούσε μια κατά τη γνώμη του περίπτωση ανάδειξης της προπαγάνδας της κυβέρνησης. Έκοψε και έραψε ρεπορτάζ, χρησιμοποίησε τη μονταζιέρα που βρήκε στα υπόγεια της Κουμουνδούρου –κληρονομιά από τον προκάτοχό του και τον Παύλο Πολακη που δεν πρόλαβε να πάρει ή ίσως άφησε αφού θα ξαναγυρίσει– και στοχοποίησε επιστήμονες, πυροσβέστες και δημοσιογράφους.

Δεν το έκανε τόσο καλά. Δείχνει να μαθαίνει όμως –γρήγορα όπως έχει και ο ίδιος πει– για το πώς στοχοποιείς και πώς επιχειρείς μια δολοφονία χαρακτήρα, προκειμένου να κάνεις το παιχνίδι σου. Όπως και να έχει, άλλο είναι το θέμα. Το θέμα είναι ότι εμφανίσθηκε μέσω Διαδικτύου. Με βίντεο μάλιστα για να φαίνεται τι δήθεν αποκαλύπτει ο ίδιος. Αλλά ξέχασε τον Νίκο Παππά. Δεν είπε λέξη για τον Νίκο Παππά.

Συμπέρασμα; Ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει πότε να μένει σιωπηλός. Και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να είναι. Εκτός… εκτός και αν βγει και πει ή διαρρεύσει πως δεν επέλεξε ο ίδιος τον Νίκο Παππά, αλλά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέδειξαν αρχικά υποψήφιο ευρωβουλευτή και στη συνέχεια τον ψήφισαν για ευρωβουλευτή. Ναι, αυτή θα είναι μια δικαιολογία που δεν αναιρεί τη δυνατότητα που έχει να τον διαγράψει για την ακραία συμπεριφορά του, τις ύβρεις και τις απειλές που εκστομίζει με κάθε αφορμή και προς πάσα κατεύθυνση.

Οφείλουμε να επισημάνουμε πάντως ότι αυτή η δικαιολογία θα στέκει εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δώσει στη δημοσιότητα τις ψήφους και τη σειρά που έλαβαν όσοι μετείχαν στη διαδικασία ως υποψήφιοι για ευρωβουλευτές. Στη διαδικασία που έγινε υποτίθεται με συμμετοχή των μελών του κόμματος και με κάλπη, για την οποία κανείς δεν έμαθε το αποτέλεσμα. Δεν δόθηκαν στοιχεία για το πόσοι ψήφισαν και ποιον ψήφισαν. Πόσους σταυρούς έλαβε ο κάθε υποψήφιος-υποψήφιος.