Όπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–νυν ανεξάρτητος που στηρίζει τη Νέα Αριστερά– Δημήτρης Παπαδημούλης εδώ και  χρόνια αγωνίζεται για να επιτευχθεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε βάρος της Ελλάδας. Το ίδιο είπε και Κώστας Αρβανίτης –που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ– τον οποίο συνεχάρη ο Στέφανος Κασσελάκης. Από κοντά κινήθηκε και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθετεί τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και της Σόφι Ιν'τ Βελντ σε βάρος της Ελλάδας. Και μέσω αυτού ζητείται να υπάρξουν ποινές, χρηματικές, σε βάρος της χώρας. Να κοπούν ευρωπαϊκοί πόροι, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζουν.

Όλα τα σημεία του ψηφίσματος αποτελούν επιτομή του ψέματος. Και το χειρότερο απ' όλα είναι πως αυτό γίνεται για μικροπολιτικούς λόγους. Διότι οι ευρωομάδες που συνεργάστηκαν έχουν στόχο να πληγεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία, αλλά και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που κατάφερε να νικήσει τον λαϊκισμό, αυτόν που θρέφει όλους αυτούς που βλέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πεδίο άσκησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αποκάλυψε τον αγώνα που έδωσε εκπροσωπώντας το κόμμα από το οποίο αποχώρησε. Αποκάλυψε την αλήθεια, δηλαδή ότι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ είναι ικανοί για όλα. Ειδικά τώρα που βλέπουν να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου καθίζηση ο Στέφανος Κασσελάκης και μια απαξίωση ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αυτά που λένε πως δεν ευθύνονται για ενδεχόμενες ποινές που θα περιλαμβάνουν και αφαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν στην Ελλάδα είναι το πιο μεγάλο fake news. Διότι αυτός ήταν ο κεντρικός στόχος: να πληγεί η πορεία της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων, θέματα για τα οποία η χώρα επί κυβερνήσεων Κυριάκου Μητσοτάκη έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Και είναι αυτός ο κεντρικός στόχος αφού όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται. Ούτε η ελευθερία του λόγου, φυσικά ούτε η ελευθερία του Τύπου. Η ταύτιση δήθεν με τη χούντα που επιχειρείται για την κυβέρνηση δεν βρίσκει ανταπόκριση, όπως δεν βρήκε και τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Απόδειξη η επιλογή του λαού να ξαναψηφίσει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκτός και αν αυτό θωρείται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ χούντα. Εκτός αν όντως πιστεύουν πως οι πολίτες δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν.

Πέραν της προσπάθειας να χάσει πόρους ευρωπαϊκούς η χώρα, όλα τα υπόλοιπα είναι μια κακή παράσταση που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ως ουρά από το ΠΑΣΟΚ με χορηγούς τις ευρωομάδες που αγωνίζονται προκειμένου ν' αναλάβουν τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.