Από τη στιγμή που το δήλωσε ο ίδιος, ένα… μπράβο οφείλουμε να του το πούμε. Ο λόγος για τον Κώστα Αρβανίτη που δήλωσε ότι συνέγραψε το ψήφισμα που οι πολιτικές ομάδες των ευρωσοσιαλιστών, των αριστερών και λοιπών δυνάμεων έβγαλαν σε βάρος της χώρας μας, τονίζοντας μάλιστα ότι έγραψε το άρθρο που αφορά ποινές σε βάρος της Ελλάδας όπως η ακύρωση ευρωπαϊκών πόρων. Άσχετα αν μετά την κατακραυγή το μάζεψε παιρνόντας στην... επίθεση κατά της κυβέρνησης

Δεν ξέρουμε αν θα παρεξηγηθεί ο… Δημήτρης Παπαδημούλης, που έχει επισημάνει πως τα δύο τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επισταμένως με το θέμα αυτό. Μπορεί και όχι. Πάντως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του σε ένα πάνελ πήρε πάνω του το… έργο που στήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ένα… έργο πολιτικά υποκινούμενο, που από την πρώτη στιγμή φάνηκε τι σκοπό και τι στόχο είχε: να πληγεί η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που ως παράταξη ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στόχος και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι μετοχές του οποίου είναι ιδιαίτερα ανεβασμένες στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί αλλά και της οικονομικής ανάταξης της χώρας που έχει πετύχει. Άλλωστε όλοι όσοι βάλλουν κατά της χώρας και κατά της κυβέρνησης –διάφοροι φορείς και συστήματα– προκαλούν εύλογα ερωτήματα αφού είχαν και έχουν τηρήσει σιγήν ιχθύος, κοινώς έχουν κάνει την πάπια, με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί και συνεχίζουν να αποκαλύπτονται για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την πρώτη φορά Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Ομοίως κάνουν την… πάπια, όπως λέμε, και για ζητήματα που αφορούν άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες οι κυβερνήσεις ή οι συμπράξεις οι κυβερνητικές ανήκουν στις ευρωομάδες που ψήφισαν το ψήφισμα κατά της Ελλάδας.

Στο εσωτερικό τώρα, οι μάσκες έπεσαν. Ο Κώστας Αρβανίτης με μια παρουσία του κατεδάφισε και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ όπως και του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εμπλοκή με το –σε βάρος της Ελλάδας– ψήφισμα αποδίδοντάς το στο σύνολό του στις ευρωομάδες που το στήριξαν από κοινού φυσικά με το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Βέβαια μετά την κατακραυγή το μάζεψε. Με ανάρτησή του μέσω της οποίας κατηγορεί την... κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι αυτός έγραψε το άρθρο στο οποίο υπάρχει προτροπή να μη χαθούν τα ευρωπαικά κονδύλια και να βρεθεί τρόπο να δοθούν σε επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και φυσικά ΜΚΟ εννοώντας ενδεχομένως να παρακαμβεί το κράτος. 

Πως θα μπορούσε να γίνει αυτό ουδείς γνωρίζει. Γι αυτό λέει το άρθρο «να βρεθούν τρόποι» χωρίς όμως να απορρίπτει το ενδεχόμενο να κοπούν πόροι που αφορουν την Ελλάδα. Όπως και να έχει ακόμη και με την μισή κωλοτούμπα, η ουσία παραμένει ίδια.

«Μπράβο», Κώστα Αρβανίτη

Και να μην ξεχνάμε φυσικά και τη στάση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ούτε και την επίθεση που εξαπέλυσαν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλακης κατά του Αρείου Πάγου με αφορμή την απόφαση κατά του ψηφίσματος και του περιεχομένου του αναφορικά με το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα…