Στην ομολογία ότι ο ίδιος συνέβαλε στη συγγραφή του άρθρου του ψηφίσματος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα που προβλέπει αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. Μάλιστα, με δηλώσεις του στο ΟPEN, καυχήθηκε για αυτή του την ενέργεια, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα μας, στη συκοφάντηση της οποίας επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα, που δείχνει ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας όχι μόνο ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από το ίδιο το κόμμα της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανερυθρίαστα αποκάλυψε ο Κώστας Αρβανίτης, «εγώ προσωπικά έγραψα το τελευταίο άρθρο» του ψηφίσματος που προβλέπει την αναστολή των κονδυλίων στη χώρα. «Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Αρβανίτης διευκρίνισε μάλιστα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και το περιεχόμενο του άρθρου όπου συνέδραμε. «Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη προσπάθεια συκοφάντησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Nίκος Ρωμανός, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε σε απάντησή του: «Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» και συμπλήρωσε: «Το δόγμα "γαία, πυρί μιχθήτω" βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ».