Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Δημήτρη Τάκη και Ελένη Καλογεροπούλου. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του απολυθέντος τέως διευθυντή οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, καθώς και την δημόσια κόντρα του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κύριος Παππάς συμφώνησε ότι πράγματι υπάρχει εσωτερικός εχθρός στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι γίνονται υπονομευτικές ενέργειες από το εσωτερικό του κόμματος. Προσέθεσε περαιτέρω, ότι γνωρίζει πως σε πανελλήνια κλίμακα, υπάρχει κόσμος που απασχολείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος, ο οποίος δεν ανήκει πολιτικά πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά -κυρίως- στην Νέα Αριστερά. Χαρακτηριστικά, είπε ότι ενώ η σχέση εργασίας τους προκύπτει από τον ΣΥΡΙΖΑ -είτε απευθείας από το κόμμα, είτε για λογαριασμό του κόμματος ως αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι- εκείνοι με τις δράσεις τους υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον όμως έχει η λύση που προτείνει ο κύριος Παππάς, η οποία δεν είναι άλλη από την εκκαθάριση. Το ενδιαφέρον προκύπτει από την αιτιολογία, καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει «οι υπάλληλοί μας και ο κόσμος ο οποίος έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να λειτουργεί υπέρ του κόμματός μας». Δηλαδή τους κακοφαίνεται να πληρώνουν υπονομευτές και συκοφάντες του κόμματός τους, αλλά δεν έβγαλαν λέξη για τον Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος κάνει ακριβώς το ίδιο, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Ο κύριος Αρβανίτης, είναι Έλληνας ευρωβουλευτής, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα, όχι για να ζημιώνει την Ελλάδα, προκειμένου το κόμμα του να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη. Στην παραδοχή του κυρίου Αρβανίτη, ότι αυτός συνέγραψε την συγκεκριμένη πρόβλεψη στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, περί της παρακράτησης των κοινοτικών κονδυλίων προς τη χώρα μας, δεν βρήκαν τίποτε το μεμπτό. Όμως, όταν οι «μικροί Αρβανίτες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υποσκάπτουν το κόμμα για λογαριασμό της Νέας Αριστεράς -ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος-, τότε υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Την «τερμάτισαν» την υποκρισία, εκεί στην Κουμουνδούρου.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Δημήτρης Τάκης: «Σας άκουσα να λέτε με αφορμή την υπόθεση αυτή, ότι υπάρχει εσωτερικός εχθρός στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος εσωτερικός εχθρός, προσπαθεί να μην αφήσει τον κύριο Κασσελάκη να σηκώσει κεφάλι. Ποιος είναι αυτός ο εσωτερικός εχθρός; Και ο κύριος Γεωργόπουλος, είναι κομμάτι του εσωτερικού εχθρού;»

Πέτρος Παππάς: «Τη στιγμή που υπάρχουν στην επικαιρότητα πολλά σκάνδαλα -ή τουλάχιστον γεγονότα που έχουν οσμή σκανδάλου για την κυβέρνηση- όπως το κομμάτι της ψήφου των αποδήμων και της διαρροής προσωπικών δεδομένων με την κυρία Ασημακοπούλου, όπως το σκάνδαλο των Τεμπών όπου υπάρχει αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης κατά τα φαινόμενα και την οποία πρέπει να διερευνήσει η δικαιοσύνη, οι υποκλοπές που δεν απαντήθηκαν εδώ και ενάμιση χρόνο, τη στιγμή αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναδείξει αυτά τα θέματα ως οφείλει να κάνει ως αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ υπονομευτικές ενέργειες από το εσωτερικό του. Του τέως οικονομικού διευθυντή και ενέργειες άλλες, οι οποίες μας βάζουν να απολογούμαστε για πράγματα, με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ελένη Καλογεροπούλου: «Εσείς θεωρείτε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου και άλλα στελέχη, τα οποία λειτουργούν, δρουν, κατά ή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Κασσελάκη;»

Πέτρος Παππάς: «Θεωρώ και ξέρω κυρία Καλογεροπούλου, ότι και σε πανελλήνια κλίμακα, υπάρχει ακόμα κόσμος ο οποίος λειτουργεί, υπάρχει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόσμος που είναι αποσπασμένος, είναι κόσμος που έχει σχέση επαγγελματική με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πολιτικά δεν ανήκει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έχει στενούς δεσμούς, είτε με τη Νέα Αριστερά, είτε με άλλα κόμματα και δρα αρνητικά σε σχέση με την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Πιέρρος: «Δηλαδή, πληρώνετε κόσμο ο οποίος υπονομεύει το κόμμα».

Πέτρος Παππάς: «Μπορείτε να το πείτε και έτσι. Και πρέπει να γίνει μια εκκαθάριση. Μια εκκαθάριση υπό την έννοια, ότι είμαστε ένας πολιτικός φορέας, στον οποίον τουλάχιστον οι υπάλληλοί μας και ο κόσμος ο οποίος έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να λειτουργεί υπέρ του κόμματός μας».

Ελένη Καλογεροπούλου: «Φαντάζομαι ότι είναι λίγο πολύπλοκο, γιατί από τη μια πλευρά είναι πολύ δύσκολο να απολύεις έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εργαστεί πάρα πολλά χρόνια και από την άλλη πλευρά, μπορεί να ισχύει αυτό που λέτε εσείς, ότι μπορεί κάποιοι να υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Κασσελάκη».

Πέτρος Παππάς: «Επίσης, δεν είναι όλοι με το ερώτημα της απόλυσης. Πάρα πολλοί είναι αποσπασμένοι υπάλληλοι, οι οποίοι κατέχουν θέσεις στο δημόσιο. Μπορούν να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, δεν θα χάσουν τη δουλειά τους δηλαδή».