Η περίπτωση του Θύμιου Γεωργόπουλου αλλά και της δημοσιογράφου στο γραφείο Τύπου του κόμματος Κατέ Καζάντη -η οποία εργαζόταν επί οκτώ και πλέον χρόνια στο γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου- ήταν η αρχή. Ή, καλύτερα, η ηχηρή συνέχεια μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και η οποία αναμένεται να πάρει τη μορφή… εκκαθαρίσεων.

Οι κατά τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές διαρροές από την Κουμουνδούρου αναφορικά με απομακρύνσεις στελεχών του κόμματος αρχίζουν να παίρνουν «σάρκα και οστά». Ο πρόεδρος Κασσελάκης θέλει να απομακρύνει κόσμο που σήμερα εντάσσεται στη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ως προσωπικό είτε αποσπασμένο από θέσεις του Δημοσίου είτε αμείβεται από το κόμμα. Η προσπάθεια περιορισμού των εξόδων είναι η μια όψη του νομίσματος. Ή άλλη εντάσσεται σε μια διαδικασία προγραφών που έχει ήδη ξεκινήσει.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται εσωτερικοί εχθροί στους οποίους φυσικά αποδίδεται και η ρετσινιά ότι υποσκάπτουν το κόμμα και τον… ηγέτη, δηλαδή τον Στέφανο Κασσελάκη. Στο πρόσφατο παρελθόν ακούστηκαν φωνές που έκαναν λόγο για εργαζόμενους και στελέχη που ενώ αμείβονται από τον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν υπέρ άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα αυτό της Νέας Αριστεράς. Φωνές έχουν ακουστεί και για πρόσωπα που προγράφονται διότι λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον στελεχών τα οποία επιβουλεύονται τον νυν πρόεδρο.

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής και εκ των στενών συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη, δήλωσε την Τετάρτη ότι πρέπει να υπάρξουν εκκαθαρίσεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ υπονομευτικές ενέργειες από το εσωτερικό του. Του τέως οικονομικού διευθυντή και ενέργειες άλλες, οι οποίες μας βάζουν να απολογούμαστε για πράγματα με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολείται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μάλιστα σημείωσε ότι «σε πανελλήνια κλίμακα, υπάρχει ακόμα κόσμος ο οποίος λειτουργεί, υπάρχει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κόσμος που είναι αποσπασμένος, είναι κόσμος που έχει σχέση επαγγελματική με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πολιτικά δεν ανήκει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος έχει στενούς δεσμούς είτε με τη Νέα Αριστερά, είτε με άλλα κόμματα και δρα αρνητικά σε σχέση με την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ».

Για να καταλήξει: «Πρέπει να γίνει μια εκκαθάριση. Μια εκκαθάριση υπό την έννοια ότι είμαστε ένας πολιτικός φορέας στον οποίον τουλάχιστον οι υπάλληλοί μας και ο κόσμος ο οποίος έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να λειτουργεί υπέρ του κόμματός μας».