Το σενάριο που θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να μπαίνει στη Βουλή με… bypass στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επανέρχεται στο προσκήνιο. Και προστίθεται σε αυτό που θέλει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξετάζει και το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Τα περί φόρτου εργασίας που επικαλείται ο Όθων Ηλιόπουλος και η φράση ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κρατήσει και τι θ΄ αφήσει ανοίγουν και πάλι τις συζητήσεις.

Και ναι μεν το σενάριο της Ευρωβουλής φαντάζει πιο μακρινό, αυτό όμως αναφορικά με την περίπτωση του Όθωνα Ηλιόπουλου ίσως και να μη βρίσκεται και τόσο στον… αέρα. Έχει ακουστεί άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι όμως εφικτό; Ναι, είναι. Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου μπορεί ν' ανοίξει τον δρόμο εφόσον φυσικά αυτοί που ακολουθούν μέχρι τη σειρά του Στέφανου Κασσελάκη αποποιηθούν της θέση που προκύπτει. Λογικά οι Μιχάλης Καλογήρου και Πόπη Τσαπανίδου θα το πράξουν. Και αν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουν μάλλον και οι επόμενοι.

Η στήλη dark room στο protothema.gr αναφέρει σχετικά: «Όμως οι κασσελαkistas έχουν ζητήσει καλού - κακού γνωμοδοτήσεις νομικών που θα λένε πως εάν παραιτηθεί βουλευτής Επικρατείας προερχόμενος από τους απόδημους, τότε η έδρα πρέπει να πάει σε άλλον υποψήφιο εκ των αποδήμων, ανεξαρτήτως σειράς». Βέβαια αυτό δεν θα κριθεί μόνο από τις… γνωμοδοτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο αυτό στηρίζεται στο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να μπει στη… Βουλή. Θέλει όμως; Μπορεί να εκτεθεί σε συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών και να αφήσει το tik tok, το Instagram και το Χ που προσφέρουν εύκολες λύσεις με εύκολες ατάκες; Διότι μέχρι σήμερα τα μαθήματα… πολιτικής δεν έχουν πάει καλά και ο ίδιος με την ηγετική του ομάδα έχουν επιλέξει την εύκολη λύση του… πολακισμού.