Τη στιγμή που  οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, φαίνεται πως εξακολουθούν να αναζητούν τρόπο για να λάβει βουλευτική έδρα, ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος, Όθων Ηλιόπουλος, τόνισε απόψε (07/03) πως «δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο παραίτησης.

«Ό,τι είχα να πω, το είπα», επαναλάμβανε συνεχώς σε συνέντευξη στο ACTION24. «Οι μισοί λένε ότι θα παραιτηθώ επειδή με έχει εξαναγκάσει ο Κασσελάκης. Τελευταίο σενάριο είναι ότι θα παραιτηθώ επειδή θα με εξαναγκάσει η δουλειά μου.

Μονάχα ένα πράγμα έχω να δηλώσω: Ουδείς με έχει πιέσει στη δουλειά μου. Ακόμη και αν με είχαν πιέσει, εγώ προσωπικά παίρνω τις αποφάσεις για το τι θα κάνω και προσπαθώ να βελτιστοποιήσω τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπήσω τον απόδημο ελληνισμό», προσέθεσε.

Ακόμη, ο κ. Ηλιόπουλος αποσαφήνισε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ζήτησε ή πίεσε να παραιτηθεί κανείς από τους βουλευτές Επικρατείας».

«Το δικό μου σύστημα είναι υπερεκτεταμένο. Τρέχω μία κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους απόδημους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι.

Υπάρχει ένας φόρτος εργασίας, που νομίζω κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατώ, τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός, συμμετέχω κατά κάποιον τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», ολοκλήρωσε ο Όθων Ηλιόπουλος.