Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, από τα σχόλια του εκπρόσωπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, αναφορικά με την αυτόβουλη διακήρυξη της πατρότητας του Άρθρου 27 του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο προβλέπει περικοπή των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Αρβανίτης, επέλεξε να επιτεθεί στον κ. Ρωμανό, προτού σχολιάσει τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα, περί των «sugar daddies», λέγοντας «ένα παρατράγουδο, fake news και Ρωμανός. Fake news και Ρωμανός, είναι ταυτόσημα. Αλλά θα το δούμε μετά αυτό», ενώ σημείωσε ότι η άποψη του κ. Ρωμανού ήταν «γκαιμπελίστικη».

Προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση –κι ενώ είχαν μεσολαβήσει περίπου 15 λεπτά-, επανήλθε ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Ρωμανό, τον προέτρεψε να του ζητήσει συγγνώμη, την οποία ήταν πρόθυμος να την αποδεχτεί, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση «κύριε Αρβανίτη, τώρα όπως το λέμε λαϊκά, "ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη"» ενώ συνεχίζοντας είπε ότι «δεν άνοιξα καθόλου το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ στη θέση σας, θα προσπαθούσα να φύγω από αυτή την ατζέντα, εσείς επιμένετε να επανέρχεστε, για να θυμίζετε στους τηλεθεατές τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίξατε κατά της χώρας σας». Τώρα πώς γίνεται κάποιος να αξιώνει να του ζητήσουν συγγνώμη, για ένα άρθρο το οποίο βάλλει κατά της Ελλάδος, σε ένα κατάπτυστο, πολιτικά υποκινούμενο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του οποίου άρθρου την πατρότητα διακήρυξε δημοσίως, μόνο ο κ. Αρβανίτης είναι σε θέση να απαντήσει. Μπορεί να πίστευε ότι με αυτή την «πατριωτική» του στάση, η παρασημοφόρησή του από την ΠτΔ, ήταν θέμα ημερών! Ποιος ξέρει...

Η δήλωση του Κώστα Αρβανίτη

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Αρβανίτη

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Κύριε Αρβανίτη, τι λέτε;»

Κώστας Αρβανίτης: «Σε ό,τι αφορά στη δήλωση του κυρίου Κουτσούμπα εννοείτε, όχι τι λέει ο κύριος Ρωμανός. Γιατί fake news και Ρωμανός είναι το ίδιο πράγμα».

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Τι είπατε ότι είναι το ίδιο πράγμα, δεν άκουσα;»

Νίκος Ρωμανός: «Κύριε Αρβανίτη, μην ξεκινάτε έτσι τώρα».

Κώστας Αρβανίτης: «Ένα παρατράγουδο, fake news και Ρωμανός. Fake news και Ρωμανός, είναι ταυτόσημα. Αλλά θα το δούμε μετά αυτό».

Νίκος Ρωμανός: «Κύριε Αρβανίτη, αν θέλετε να συζητήσουμε πολιτισμένα - το να ρίχνετε το επίπεδο της συζήτησης, δε νομίζω ότι βοηθάει. Και δεν σας τιμά».

Κώστας Αρβανίτης: «Κύριε Ρωμανέ, πολιτισμένα μιλάω».

Νίκος Ρωμανός: «Δεν μιλάτε πολύ πολιτισμένα. Ξεκινάτε λίγο περίεργα, αλλά εντάξει».

Κώστας Αρβανίτης: «Σας λέω πολύ απλά: fake news και Ρωμανός, είναι ταυτόσημες έννοιες. Αλλά αυτό θα το δούμε μετά -ε ναι, γκαιμπελίστικη άποψη ήτανε».

Κατά το τέλος της συζήτησης

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Αγαπητέ Κώστα, από μια πρόταση».

Κώστας Αρβανίτης: «Μόνο μια πρόταση. Κύριε Ρωμανέ».

Σεραφείμ Κοτρώτσος: «Ε, τώρα μην απευθύνεσαι Κώστα, στον κύριο Ρωμανό, γιατί θα πρέπει να απαντήσει».

Κώστας Αρβανίτης: «Απευθύνομαι, απευθύνομαι! Θέλω να ρωτήσω, θα ζητήσετε συγγνώμη για το ψέμα που έχετε γράψει, σε ό,τι αφορά το Άρθρο 27 (σ.σ. του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, του οποίου αυτοβούλως διακήρυξε την πατρότητα) ότι εσείς με το fake news αυτό, δημιουργείτε εικόνα; Μπορείτε να μου ζητήσετε συγγνώμη; Θα το αποδεχτώ. Και πείτε μας τι λέει το 27, αν λέει ότι δεν θα κοπούν κονδύλια από τη χώρα. Πείτε κύριε Ρωμανέ».

Νίκος Ρωμανός: «Κύριε Αρβανίτη, τώρα όπως το λέμε λαϊκά, "ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη". Είδατε ότι δεν άνοιξα καθόλου το συγκεκριμένο θέμα -».

Κώστας Αρβανίτης: «Εσείς είστε ο "τσοπάνης"; Απαντήστε. Απαντήστε».

Νίκος Ρωμανός: «Δεν άνοιξα καθόλου το συγκεκριμένο θέμα. Εγώ στη θέση σας, θα προσπαθούσα να φύγω από αυτή τη ατζέντα, εσείς επιμένετε να επανέρχεστε, για να θυμίζετε στους τηλεθεατές τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίξατε κατά της χώρας σας».