«Σκεφτείτε πόσα ψηφίσματα θα είχε συντάξει ο κ. Αρβανίτης αν υπουργός της Νέας Δημοκρατίας παραδεχόταν ότι υπάρχει παραϋπουργείο Δικαιοσύνης επί των ημερών μας. Σκεφτείτε πόσες ανακοινώσεις θα είχαν βγάλει οι κύριοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα όταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μάς είχε προϊδεάσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Τα λένε από μόνοι τους. Αυτά δεν έχουν προηγούμενο. Ο κόσμος ακούει και κρίνει. Ευτυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στο κρατητήριο, δεν κρέμονται πολιτικοί στα μανταλάκια με το να προδικάζουμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους, δεν διώκονται υπουργοί. Η χώρα μας δεν είναι αυτή που ήταν κάποτε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Σταύρου Κοντονή για παραϋπουργείο Δικαιοσύνης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας είπε mea culpa, εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Αυτοί που κουνούν το δάχτυλο για το κράτος δικαίου και κάνουν ψηφίσματα για την Ελλάδα -μιλάμε για ανθρώπους από τον ίδιο πολιτικό χώρο, από το ίδιο κόμμα- βαφτίζουν ως λάθη δύο κορυφαία ζητήματα που έπληξαν το κράτος δικαίου στη χώρα μας και για τα οποία ο κάθε Αρβανίτης τότε δεν μίλησε. Ούτε ψήφισμα ζήτησε να εισαχθεί στο Ευρωκοινοβούλιο ούτε τίποτα. Δηλαδή έρχεται ένας πρώην πρωθυπουργός και βαφτίζει ως λάθη, ως αστοχίες μια υπόθεση που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια τόσοι άνθρωποι, ασχέτως της πολιτικής τους ιδιότητας και για μια υπόθεση που οδήγησε σε αμετάκλητη καταδίκη ενός δικού του υπουργού» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος τόσο στις παραδοχές του Αλέξη Τσίπρα για τη σκευωρία της Novartis και των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών όσο και στις αποκαλύψεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για το πώς ο ίδιος ενορχήστρωσε το συκοφαντικό δημοψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. 

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε και για «κυνική ομολογία» από τον Κώστα Αρβανίτη ότι όχι μόνο ήταν ένας από τους συντάκτες του συκοφαντικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά ήταν και αυτός που εμπνεύστηκε -και δήλωσε περήφανος- την ιδέα για περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα. «Έλληνας ευρωβουλευτής εξελέγη ευρωβουλευτής για να πηγαίνει στην Ευρώπη για να συκοφαντεί τη χώρα του. Είναι πολύ σοβαρά πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο. Είναι ομολογία του τι κάνουν κάποιοι εκτός Ελλάδας για την Ελλάδα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και υπενθύμισε περιπτώσεις συκοφάντησης της Ελλάδας όπως αυτή της μικρής Μαρίας στον Έβρο. 

«Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να εργαλειοποιήσει κάθε θέμα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τη δήλωση του Κώστα Αρβανίτη -με αφορμή τα email που έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου- ότι υπάρχει ζήτημα του αδιάβλητου των ευρωεκλογών λόγω της επιστολικής ψήφου, για την οποία σημείωσε ότι αποτελεί ιστορική τομή για την Ελλάδα.

Στις 11 Μαρτίου θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη