«Η Ελλάδα είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ, οικονομικά, αμυντικά και διπλωματικά», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τη διπλή επέτειο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως σημειώνει, «στα 50 χρόνια της, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι η παράταξη που άντεξε και αντέχει στις μεγάλες προκλήσεις της μεταπολίτευσης γιατί καταφέρνει να ενώνει όλους τους πολίτες, ακόμα και όσους μπορεί να μην προέρχονται από εκείνη, ώστε να αναγνωρίσουν την ιδεολογία και την προσφορά της».

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ταυτίστηκε με τις μεγάλες, εθνικά δικαιωμένες επιλογές, που ευλόγως την κατέταξαν στη σωστή πλευρά της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τη μάχη για την παραμονή της στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και την προσπάθεια για την ουσιαστική σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές χώρες που υλοποιείται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ταύτισε την πολιτική της διαδρομή με την πορεία της φιλελεύθερης Δημοκρατίας της χώρας μας.

Στα 50 χρόνια της, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι η παράταξη που άντεξε και αντέχει στις μεγάλες προκλήσεις της μεταπολίτευσης γιατί καταφέρνει να ενώνει όλους τους πολίτες, ακόμα και όσους μπορεί να μην προέρχονται από εκείνη, ώστε να αναγνωρίσουν την ιδεολογία και την προσφορά της. Οτι μπορεί να εξελίσσεται, μένοντας πάντα πιστή στον πυρήνα των ιδεών και των αξιών που τη συγκροτούν. Στη διπλή επέτειο για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ, οικονομικά, αμυντικά και διπλωματικά. Η οικονομία μας είναι καλύτερα θωρακισμένη και περισσότερο ανθεκτική στις εξωγενείς κρίσεις. Και η κοινωνία μας περισσότερο αποφασισμένη να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης και της συλλογικής ευημερίας που μετατρέπεται συνεχώς σε μια καλύτερη καθημερινότητα για κάθε πολίτη».