Καμία εντολή δεν δόθηκε από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο για μπάζωμα του σημείου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκηςστην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όλες οι ενέργειες ήταν στο πλαίσιο επιχειρησιακών αναγκών για τη διάσωση πολιτών είπε και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να μην διακινούνται ειδήσεις που προκαλούν αναταραχή στους συγγενείς των θυμάτων. Όπως είπε και ο κ. Τριαντόπουλος δεν δόθηκε καμία τέτοια εντολή».

«Όλοι αυτοί που μας πετάνε λάσπη, και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση, όταν το κάνουν καλό θα είναι να έχουν στοιχεία. Το να διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας και να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών δεν είναι τίμιο. Αυτό είναι κάτι που το κάνουν κόμματα του κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης. Εξήγησε επίσης ότι έγιναν κάποιες ενέργειες για να προχωρήσει πιο γρήγορα η ανύψωση κάποιων βαγονιών και η συλλογή ανθρώπων.  

Απαντώντας σε όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για το ότι η κυβέρνηση προστατεύει τον Κώστα Καραμανλή και την πρόταση του να ελεγχθεί και ο Χρήστος Σπίρτζης για το δυστύχημα των Τεμπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Ο κ. Κασσελάκης μιλάει εκ του ασφαλούς διότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών. Άρα για τον κ. Σπίρτζη μιλά εκ του ασφαλούς. Δεν γνωρίζω αν το ξέρει ή δεν το ξέρει, αλλά να τον ενημερώσω ότι αλλαγή στη συγκεκριμένη πρόβλεψη έγινε από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον εξομειώνεται η προθεσμία παραγραφής των υπουργών με τους υπόλοιπους πολίτες».

«Ο κ. Κασσελάκης και πολλοί στην αντιπολίτευση περιμένουν ένα οποιοδήποτε τραγικό γεγονός για να κάνουν καριέρα γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν και κάνουν πολιτική ακόμα και στο όνομα νεκρών. Η τυμβωρυχία είναι ντροπή. Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική στον πόνο ανθρώπων. Αν ο κάθε Κασσελάκης θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη να φέρει στοιχεία αλλιώς να σιωπήσει» πρόσθεσε. 

Για την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια από το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να αφήσει τα τσιτάτα και να έρθει στο 2024. «Η πρόταση του είναι να αποκλείσουμε αυθαίρετα κάποια πανεπιστήμια και να προκρίνουμε άλλα. Η θέση του αυτή είναι εκτός από νομικά έωλη και πολιτικά παρεξηγήσιμη» είπε. 

Για το ζήτημα που προέκυψε με το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο χώρος του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη είναι ιερός και είναι εκεί για να θυμίζει αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα, ενώ ζήτησε από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα να αναλάβει τις ευθύνες του. Είπε επίσης ότι δεν δόθηκε καμία εντολή από τον Κωνσταντίνο Τασούλα για το σβήσιμο των ονομάτων.

Η κυβέρνηση πρωταγωνιστεί με τις χώρες της EUMED9 στην κατεύθυνση της ήπιας προσαρμογής στην «πράσινη» καλλιέργεια και των διαπραγματεύσεων για την ΚΑΠ, για τη βελτίωση της οποίας έχει υποβάλλει 19 προτάσεις σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης. «Είναι σημαντικό να στηρίξουν και τα υπόλοιπα κόμματα αυτές τις διεκδικήσεις ενάντια στη λογική των κομμάτων της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Ας αφήσουν τα μισόλογα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και ας συνταχθούν με τις διεκδικήσεις της χώρας» είπε.

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία των καταναλωτών και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς επισήμανε ο Παύλος Μαρινάκης. Όπως είπε, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν μειωθεί οι τιμές σε περίπου 3.900 προϊόντα, ενώ με τα νέα μέτρα μπαίνει τέλος σε κατεστημένες πρακτικές ετών που στρεβλώνουν την αγορά. 

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.