Μεταξύ άλλων ανακριβειών και άκρατης αρλουμπολογίας, στο τραγελαφικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το «κράτος δικαίου» αναφέρεται κάτι ιδιαιτέρως επικίνδυνο και εξαιρετικά αφελές: Στο εδάφιο 22 η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει το θεσμικό πλαίσιο για την ίση μεταχείριση και την άρση των διακρίσεων εις βάρος ΛΟΑΤΚΙ+, Ρομά και άλλων μειονοτήτων. Θα μας εξηγήσει κάποιος από τους φωστήρες της Αριστεράς που συνέταξαν το ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο ποιες είναι οι μειονότητες που υφίστανται «διακρίσεις» και «άνιση μεταχείριση» στην Ελλάδα; Διότι η Ελλάδα έχει μία μόνο μειονότητα. Τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης. 

Η απάντηση του Βέμπερ 

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ξεκαθάρισε πως «προφανώς πρόκειται για κομματική πολιτική κατάχρηση ζητημάτων κράτους δικαίου. Και πρέπει να πω: σταματήστε το, βλάπτετε το κράτος δικαίου». Παράλληλα τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την καλή κατεύθυνση στην Ελλάδα (…), πρόκειται για περιττές και αβάσιμες επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαστε το κόμμα του κράτους δικαίου και θα υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου, ό,τι κι αν κοστίσει». 

Υποκινούμενοι 

Λοιπόν σύντροφοι, να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους σε σχέση με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το «κράτος δικαίου στην Ελλάδα»: Υπερψήφισαν 330 βουλευτές, οι οποίοι ανήκουν στις ευρωομάδες της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Ευρωσοσιαλιστών. Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Την εκλογική συντριβή που θα υποστούν στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Και γι’ αυτό προσπάθησαν να χτυπήσουν το πιο δυνατό κόμμα της οικογένειας του ΕΛΚ, στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο φυσικά είναι η Ν.Δ. Στη δική τους ανάλυση, η άνοδος της Ακροδεξιάς οφείλεται στην κυριαρχία της Δεξιάς, η οποία «κανονικοποιεί» την Ακροδεξιά, διά της μετατόπισης του πολιτικού άξονα δεξιότερα. Ωστόσο, παραβλέπουν έντεχνα ότι άνοδος της Ακροδεξιάς οφείλεται ξεκάθαρα στις αριστερές πολιτικές που –κάκιστα– έχει εφαρμόσει η Ε.Ε.: από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και την αθρόα προσέλευση των ισλαμοφασιστών μέχρι και τον πράσινο «ευνουχισμό» της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής. Κυριολεκτικά, οι μοναδικοί υπαίτιοι για την άνοδο της Ακροδεξιάς, είναι οι ίδιοι. 

ΝΠΠΕ 

Την Τετάρτη το μεσημέρι έλαβε χώρα η παρουσίαση του νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Με την παρουσίαση ξεκαθαρίστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι δεν πρόκειται να ιδρυθούν «ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», αλλά μη κερδοσκοπικά παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων υπό τη μορφή των νομικών προσώπων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΝΠΕΕ). Πρόκειται για νομικά πρόσωπα «διφυούς χαρακτήρα», αφού, αν και ιδιωτικού δικαίου, θα συμπράττουν με το υπουργείο Παιδείας κατά την έκδοση των τίτλων σπουδών και το υπουργείο θα σφραγίζει (θεωρεί – εκδίδει) τα απονεμόμενα πτυχία, προσδίδοντάς τους το κύρος της ατομικής διοικητικής πράξης. Ετσι, το εν λόγω πλαίσιο κείται εντός του συνταγματικού πλαισίου του άρθρου 16. Το 200 άρθρων νομοσχέδιων έχει πολλές άλλες σημαντικές διατάξεις, όπως ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ενίσχυσης του δημόσιου (κρατικού) πανεπιστημίου, καθώς και ένα πλέγμα λειτουργικών διατάξεων για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.