Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί σε μια ακραία ανθελληνική εκστρατεία στην οποία πρωτοστατεί η Σόφι ιν'τ Βελντ, η Ολλανδή ευρωβουλευτής που δείχνει μια εμμονική στάση απέναντι στη χώρα και κυρίως τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχοντας βρει αμέριστη υποστήριξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ευρωβουλευτές του και την ηγετική του ομάδα.

Η Σόφι ιν'τ Βελντ,  μια ακόμη φορά, βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για να κατηγορήσει την Ελλάδα και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτοντας μάλιστα θέμα διακοπής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς τη χώρα διότι, κατά τη γνώμη της, καταπατώνται ανθρώπινα δικαιώματα και παραβιάζεται το κράτος δικαίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Όμως πλέον δείχνει με σαφήνεια τον στόχο που υπάρχει σε αυτήν την εκστρατεία κατά της χώρας, υποστηρικτές της οποίας είναι συνολικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα Μέσα Ενημέρωσης που στηρίζουν την Κουμουνδούρου. Η αναπαραγωγή της προπαγάνδας σε βάρος της χώρας συνδυάζεται με μια απέλπιδα προσπάθεια άσκησης αντιπολιτευτικής τακτικής η οποία στηρίζεται στον άκρατο λαϊκισμό και την τοξικότητα.

«Φιμώνονται ανεξάρτητες αρχές και φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» είπε η Ολλανδή ευρωβουλευτής που βρέθηκε εκτός του κόμματος με το οποίο εξελέγη και ετέθη εκτός της ευρωομάδας στην οποία ανήκε.

Δηλαδή η Σόφι ιν'τ Βελντ δείχνει τον στόχο. Να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Να παγώσουν κονδύλια που αφορούν την Ελλάδα, διότι η ίδια και οι εγχώριοι υποστηρικτές της υποστηρίζουν πως παραβιάζεται το κράτος δικαίου. Και πού το στηρίζει αυτό; Στις δικές της εκτιμήσεις και σε όλα όσα υποστηρίζουν στελέχη κομμάτων και πρόσωπα που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να πλήξουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις τους.

Η συγκεκριμένη ευρωβουλευτής μάλιστα χρησιμοποιεί και το Διαδίκτυο. Με αναρτήσεις ακόμη και στα ελληνικά. Και φυσικά αυτές αναπαράγονται από εγχώρια αντιπολιτευτικά ΜΜΕ αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Παύλου Πολάκη που εξακολουθεί να ζει τον μύθο του. Αυτόν της πτώσης της κυβέρνησης της ΝΔ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο βουλευτής, που και σήμερα ανήκει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023 –λίγες ημέρες πριν– δήλωνε ότι το κόμμα του προηγείται 4 με 5 μονάδες της Ν.Δ. και απειλούσε ότι η δεύτερη φορά θα είναι… αλλιώς. Είναι επίσης ο βουλευτής που ζητούσε να ελεγχθεί η Δικαιοσύνη και να μπουν φυλακή πολιτικοί αντίπαλοι για να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογες του 2019…