Ιδιαίτερα εμμονική με την Ελλάδα, σε σημείο παρεξήγησης, αρχίζει να γίνεται η Λάουρα Κοβέσι. Αυτήν τη φορά η Ευρωπαία εισαγγελέας απάντησε σε... αυθόρμητη ερώτηση της «άστεγης» ευρωβουλευτίνας από την Ολλανδία, Σόφι ιν’τ Βελντ. Στο κάδρο των «διαλόγων» Κοβέσι – Ιν’τ Βελντ, ως επισπεύδουσα πολιτική δύναμη από την Ελλάδα, μπήκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος καταβάλλει –η αλήθεια είναι– φιλότιμες προσπάθειες να κρύψει τη χαρά του για την Ρουμάνα εισαγγελέα, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει.

Γράφει ο Σπύρος Παπαδάκης

Στην επιτροπή LIBE της Ευρωβουλής, η Λάουρα Κοβέσι απάντησε σε ερώτηση της ευρωβουλευτού Σόφι Ιντ’ Βελντ. Οπως είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας, η έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι οδήγησε σε δεκάδες διώξεις, αλλά «δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ασκήσουμε διώξεις σε δύο πρώην μέλη κυβερνήσεων».

Η Λάουρα Κοβέσι ήταν απολογητική, διότι, όπως μαθαίνω από το γραφείο της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την έχουν ήδη επιπλήξει. Εξ ου και η φράση της «δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα», υπενθυμίζοντας πως έχει κάνει αντίστοιχες αναφορές και για άλλες χώρες. Αυτήν τη φορά –που δείχνει ξεκάθαρα και το μέγεθος της «επίπληξης»– δεν είπε κουβέντα για αλλαγή του συντάγματος της χώρας μας, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι μέρος της αποστολής της EPPO να επισημαίνει και να αναφέρει στα κοινοτικά όργανα όλες τις φορές που η εθνική νομοθεσία ενός κράτους-μέλους έρχεται σε αντίθεση με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Ρωτάμε λοιπόν: Δεν ισχύει η βουλευτική ασυλία στο Στρασβούργο; Πόσες είναι οι πρόσφατες περιπτώσεις ευρωβουλευτών που ετέθη ζήτημα άρσης της ασυλίας τους και η υπόθεσή τους έφτασε στην Ολομέλεια πολλούς μήνες αργότερα ή δεν έφτασε ποτέ; Δεν το έχει πληροφορηθεί η Λάουρα Κοβέσι;

Ψάχνει μεταγραφή!

Η Ολλανδή Σόφι Ιντ’ Βελντ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει κόμμα για τις ευρωεκλογές! Οι πληροφορίες λένε πως έχει χτυπήσει πολλές πόρτες στη χώρα της, αλλά τις βρήκε όλες κλειστές. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, καθώς δεν την ενδιαφέρει ο χώρος, ούτε και η... χώρα. Ναι, προσπαθεί να βρει κομματικό σχηματισμό και στο Βέλγιο!

Αν σε αυτήν την εξίσωση προσθέσουμε και τον ζήλο που επιδεικνύει ο Στέφανος Κασσελάκης στις παραπάνω κινήσεις των δύο κυριών, τότε δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το παραμικρό. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυπολιτισμικό κόμμα. Είτε αυτό είτε απλά μιλάμε για το σίκουελ του Τρίο Στούτζες...