«Το @Europarl_EN θα πρέπει να ζητήσει την άμεση κατάργηση όλων των SLAPP, που εξέδωσε ο κ. Δημητριάδης κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων» απεφάνθη, χθες, η... σοφή (και «διάσημη» στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ) Ολλανδέζα ευρωβουλευτής Sophie in 't Veld.

Η εν λόγω κυρία από την Ολλανδία, για όσους δεν το γνωρίζουν, μιλάει τα τελευταία χρόνια ακατάπαυστα για ό,τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, με μια «εμμονή», ωστόσο, για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε σημείο μάλιστα να αναρωτιέται κανείς αν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι κάνει, με ζηλευτό πάθος, «δυναμική αντιπολίτευση» από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης: μάλλον καλύτερη απ' αυτήν που κάνουν ο Αρβανίτης και η Κουντουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαναχτύπησε

Η «σοφή» Ολλανδέζα, με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά Εφ.Συν, Θ. Κουκάκη και United Reporters για συκοφαντική δυσφήμηση, «ξαναχτύπησε».

Ζήτησε (!) από το Ευρωκοινοβούλιο να παρέμβει «για την άμεση κατάργηση όλων των SLAPP, που εξέδωσε ο κ. Δημητριάδης κατά των Ελλήνων δημοσιογράφων». Μάλιστα.

Αλήθεια, ποιο είναι το μήνυμα της «σοφής» Ολλανδέζας ευρωβουλευτίνας;

Αλήθεια, τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας πολίτης για να προστατέψει τον εαυτό του όταν νιώθει ότι συκοφαντείται;

Και κάτι τελευταίο: αγαπητή και «σοφή» μας Sophie in 't Veld: σας έχει περάσει από το μυαλό ότι με τέτοιες δηλώσεις επιχειρείτε άγαρμπα και εξωθεσμικά να προδικάσετε το αποτέλεσμα μιας δικαστικής υπόθεσης σε ξένη χώρα;

Κοντολογίς, στη χώρα σας δεν ξέρουμε τι κάνετε όταν ένας πολίτης θεωρεί ότι αδικείται, αλλά στην Ελλάδα -από αρχαιοτάτων χρόνων- έχουμε τα δικαστήρια, ώστε να προσφεύγουν οι πολίτες που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν ή συκοφαντήθηκαν. Τελεία και παύλα.

Α.Π.