Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συζητήσεις για το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα είναι αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος. 

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη θα βρεθεί η Όλγα Γεροβασίλη και ότι η υποψηφιότητα της θα ανακοινωθεί το Σάββατο στο συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Γεροβασίλη είχε ήδη συναντήσεις με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για να συζητήσουν το θέμα. Το όνομα της, άλλωστε, είχε προταθεί μέσα στην εβδομάδα και για τα καθήκοντα της μεταβατικής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που γινόταν επιτυχημένη πρόταση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. 

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος, πολύ σοβαρή πολιτικός. Είμαι κοντά της πολιτικά, την εμπιστεύομαι θέλω όμως να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους και εφόσον το κάνουν να τους ακούσω» δήλωσε την Παρασκευή για την Όλγα Γεροβασίλη το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς και ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν θα εκδηλώσουν κάποιο ενδιαφέρον, ενώ ο πρόεδρος της Κοινβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος είπε την Παρασκευή ένα ξεκάθαρο «όχι», εξηγώντας στο Open ότι «έχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή».