Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, που θα έχει ολοκληρωθεί το συνέδριο, αναμένεται να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται πως θα είναι ο αντίπαλος πόλος που θα συγκρουστεί με τον Στέφανο Κασσελάκη, με πολλούς ήδη να παραπέμπουν στο χθεσινό προσπέρασμα που της έκανε ο πρόεδρος τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα του συνεδρίου.

Από την προχθεσινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι φανερό πως μια σύγκρουση Τσίπρα-Κασσελάκη θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες, με τον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, παρότι είναι προφανές ότι στηρίζει την επιλογή της Όλγας Γεροβασίλη, να εκτιμάται, όπως γράφει η «Καθημερινή», πως δεν θα κάνει άλλη δημόσια παρέμβαση. Οι ζυμώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη το βράδυ.

Νέο τοπίο

Μια μεταμεσονύχτια συνάντηση της Όλγας Γεροβασίλη με τους Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργο Βασιλειάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Κώστα Ζαχαριάδη και Διονύση Καλαματιανό φαίνεται να διαμορφώνει τις νέες ισορροπίες.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε τις επαφές στο γραφείο της την Παρασκευή, βλέποντας τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιάννη Ραγκούση. Συνάντησε αρκετούς βουλευτές και στελέχη με τους οποίους συζήτησε την επόμενη ημέρα στο κόμμα, ενώ φέρεται να είδε και κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει κάποια στρατηγική να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ψήφου από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις εκλογές από το συνέδριο με μια ενωτική ομιλία, είναι σαφές πως δεν θα είναι υποψήφιος. «Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους», είπε και συμπλήρωσε πως «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή».