Σε πρόσωπο της ημέρας αναδεικνύεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη η οποία μιλά σήμερα στο 4ο Συνέδριο του κόμματος. 

Με το κλίμα να είναι τεταμένο, πληθαίνουν οι φωνές που χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα καθυστέρηση και αφήνουν αιχμές για την επιλογή του να τοποθετηθεί λίγη ώρα πριν την έναρξη με κείμενο και όχι από το βήμα του συνεδρίου. «Θα προτιμούσα να είχε τοποθετηθεί εκεί» σχολίασε στην ΕΡΤ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται να έχει πάρει το πράσινο φως για να είναι υποψήφια απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος χρεώνεται την καλλιέργεια διχαστικού κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εμπρηστική χαρακτηρίστηκε από πολλούς η ομιλία του την Πέμπτη. 

Η υποψηφιότητα του Διονύση Τεμπονέρα αποσύρθηκε πριν καν τεθεί «για το κοινό καλό» όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος είπε. 

Το ζητούμενο είναι πως θα τοποθετηθούν τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος και ειδικότερα ο Νίκος Παππάς ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη. Πρόκειται για στέλεχος με επιρροή στο σώμα του συνεδρίου και η στάση του θα γύρει την πλάστιγγα προς τη μία ή άλλη πλευρά. 

Το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε «μυστικό δείπνο» στον οποίο ήταν παρόντες ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ράνια Σβίγκου και ο Κώστας Βασιλειάδης. Εκεί συζήτησαν τις εξελίξεις και απηύθυναν πρόσκληση στην Όλγα Γεροβασίλη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει -εκ νέου- ότι στόχος του είναι η παραμονή του στο τιμόνι του κόμματος. «Θα μείνω στο κόμμα και στη χώρα 1000%» δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα επαναλαμβάνοντας πως «μόνο η βάση μας μπορεί να με διώξει». Επιχειρεί δε να παρουσιαστεί ως άνθρωπος του Τσίπρα: «Έτρεχα μαζί με τον Αλέξη πάνω-κάτω όταν άλλοι τον είχαν εγκαταλείψει».