Επιμένουν στελέχη και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατείνονται ότι πάνω από όλους και όλα είναι το «εμείς», παρά το γεγονός ότι κατάφεραν να οδηγήσουν το κόμμα στην απαξίωση απογοητεύοντας τους ψηφοφόρους τους και τον χώρο της Αριστεράς, στερώντας ταυτόχρονα τον τόπο από μια σοβαρή αντιπολίτευση. Στις εξελίξεις της ημέρας, που θέλουν την Όλγα Γεροβασίλη να είναι η επικρατέστερη αντίπαλος για την προεδρία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ήρθε να προστεθεί η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζεται σήμερα, ότι «δεν διεκδικήσαμε καρέκλες και οφίτσια, δίνουμε τις μάχες με ανιδιοτέλεια. Το εγώ το προσφέρουμε στο εμείς». Είχε προηγηθεί συνάντησή του με την Όλγα Γεροβασίλη, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το "ποιος" θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το "πως και για ποιους" θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Διονύσης Τεμπονέρας. Πρόσθεσε πως «η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα, αλλά ιδέες, αξίες, αρχές και πολιτικά σχέδια».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά» και πως «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε».

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη και στα όσα είπε χθες στην ομιλία του, ότι δηλαδή προσφεύγει στις «ρίζες του, στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε: «Οι δικές μου ρίζες, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση». «Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας, κοιτώντας ανθρώπους κατάματα. Ό,τι και να έχουμε να πούμε το λέμε με το πρόσωπο μας καθαρό. Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, ούτε και τα χρειαζόμαστε, γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέσα στην κοινωνία, χωρίς να ζητάμε μερτικό», συνέχισε.

Ακολούθως, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι ο αγώνας της δικής του γενιάς είναι να αντιλαμβάνεται ότι «πρέπει να συμβάλλουμε δημιουργικά κι αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης. Δεν θα αφήσουμε να μπει η αριστερά στο περιθώριο, δεν θα χαρίσουμε ούτε μία σπιθαμή Δημοκρατίας στους φασίστες».